Južnokorejski niskotarifni avio prevoznik ipak neće leteti za Beograd

Bez autora
Jul 02 2019

Jin Air, južnokorejski niskotarifni avio prevoznik otkazao je planove za letove iz Seula u srpsku prestonicu 2020. godine. To se dogodilo za nešto više od godinu dana nakon što su izjavili da planiraju tako da povežu dva grada. Portparol kompanije izjavio je da trenutno nema planove za uvođenje letova za Beograd. Čime se odustalo od najave generalnog direktora aviokompanije, Jung-ho Choi, da će letovi iz i ka Bukureštu i Beogradu biti pokrenuti 2020. godine. Niskobudžetska aviokompanija, koja je u decembru 2015. pokrenula dugoročne operacije, je podružnica Hanjina, holding kompanije koja takođe upravlja nacionalnom aviokompanijom Korean Air.

užnokorejski niskotarifni avio prevoznik ipak neće leteti za BeogradJin Air, južnokorejski niskotarifni avio prevoznik otkazao je planove za letove iz Seula u srpsku prestonicu 2020. godine. To se dogodilo za nešto više od godinu dana nakon što su izjavili da planiraju tako da povežu dva grada.

Portparol kompanije izjavio je da trenutno nema planove za uvođenje letova za Beograd.

Čime se odustalo od najave generalnog direktora aviokompanije, Jung-ho Choi, da će letovi iz i ka Bukureštu i Beogradu biti pokrenuti 2020. godine, prenosi portal EX YU AVIATION NEWS.

Niskobudžetska aviokompanija, koja je u decembru 2015. pokrenula dugoročne operacije, je podružnica Hanjina, holding kompanije koja takođe upravlja nacionalnom aviokompanijom Korean Air.

To je jedina niskotarifna aviokompanija u Koreji koja upravlja avionima širokog tela, sa četiri Boeinga 777-200ER u svojoj floti.

Jin Air koristi avion na svojoj srednjoj i dugoj mreži koja uključuje Honolulu, Cairns u Australiji, kao i Kota Kinabalu u Maleziji.

Ranije je zamenik ministra civilne avijacije u južnokorejskoj vladi Suh Hoon-Taik rekao:

"Postoji interesovanje obe strane za uspostavljanje redovnih letova između Koreje i Srbije i mi ćemo preduzeti studiju da utvrdimo da li postoji dovoljna tražnja. Preduslov za ove letove je Sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji je sa Srbijom zaključen 2016. godine. Takođe ću pomoći u povećanju saradnje između Air Serbia i korejskih prevoznika", kazao je.

Tokom prvih pet meseci ove godine u Srbiju je bilo samo 1.668 turista iz Koreje, što predstavlja smanjenje od 21 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Sveukupno, 5.114 korejskih državljana je ušlo u Srbiju 2018. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik