Koliko je Er Montenegro platio reklamiranje na RTS-u?

Bez autora
Jul 19 2021

Er Montenegro je glavni sponzor vremenske prognoze RTS-a, kome je za 5,25 minuta reklamiranja tokom 15 dana platio 20.400 evra sa PDV-om, piše Pobjeda.

Crnogorska državna avio-kompanija reklamira se na RTS-u od 6. jula tri puta dnevno po sedam sekundi, dodaje list i navodi termine u kojima se reklama emituje.

"Reklamni sadržaj Er Montenegra prikazuje se u trajanju od 21 sekunde dnevno, što ih košta 1.360 evra sa PDV-om, odnosno 64,7 evra po sekundi", piše u tekstu.

Dalje se navodi da su iz Er Montenegra "odbili da odgovore Pobjedi zbog čega su odlučili da se reklamiraju na RTS-u i koliko ih to košta", te da je informacije o detaljima ugovora list dobio u RTS-u, gde su im rekli da 15 dana tv sponzorstva naplaćuju 17.000 evra bez PDV-a.

Stopa PDV-a u Srbiji je 20 odsto, tako da on na tu cenu iznosi 3.400 evra, izračunala je Pobjeda.

List konstatuje da je Srbija emitivno tržište Er Montenegra i da je linija ka Beogradu najprofitabilnija, što je, dodaje, "potvrđeno i time da je kompanija prvi let 10. juna obavila ka glavnom gradu Srbije".

"Ipak, nejasni su efekti reklamiranja na RTS-u budući da većinu putnika iz Podgorice i Tivta ka Beogradu i obratno i dalje prevozi Er Srbija, koja ima više nedeljnih letova na tim relacijama od Er Montenegra", piše podgorička Pobjeda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik