"Konstantin" dobija još jedan toranj

Bez autora
Jan 31 2016

Iako je obnovljen nakon bombardovanja, tokom sledeće bi, najavljuju iz kontrole letenje, Aerodorm Konstantin Veliki trebalo da dobije još jedan moderniji toranj Agencija koja se bavi kontrolom letenja najavila je modernizaciju Aerodroma u Nišu uvođenjem novih sistema i izgradnjom novog tornja. Već sledeće godine Niš će da dobije jedan velelepan toranj koji ćemo mi do naredne godine, nadam se, uspeti da sagradimo. Ovog momenta smo krenuli u akciju. Što se tiče elektronske opreme aerodroma... ideja je da i to uradimo na najsavremeniji način tako da grad Niš, odnosno Srbija, dobije veoma važan, značajan i velelepan aerodrom.

"Konstantin" dobija još jedan toranjIako je obnovljen nakon bombardovanja, tokom sledeće bi, najavljuju iz kontrole letenje, Aerodorm Konstantin Veliki trebalo da dobije još jedan moderniji toranj Agencija koja se bavi kontrolom letenja (SMATSA) najavila je modernizaciju Aerodroma u Nišu uvođenjem novih sistema i izgradnjom novog tornja.

"Već sledeće godine Niš će da dobije jedan velelepan toranj koji ćemo mi do naredne godine, nadam se, uspeti da sagradimo. Ovog momenta smo krenuli u akciju. Što se tiče elektronske opreme aerodroma... ideja je da i to uradimo na najsavremeniji način tako da grad Niš, odnosno Srbija, dobije veoma važan, značajan i velelepan aerodrom", istakao je Radojica Rovčanin, direktor SMATSA.

Troškove izgradnje trebalo bi da plati SMATSA, kao i dva sistema RVR i ALS namenjena merenju visine oblaka i automatskom sletanju.

Time bi, kako je rekao Rovčanin, Aerodrom “Konstantin Veliki” trebalo da bude znatno modernizovan i otvoren za sletanje savremenih aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik