Krenuo železnički saobraćaj preko novog Žeželjevog mosta

Bez autora
Apr 09 2018

Preko novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, prvi put od kada je stari srušen 1999. u NATO bombardovanju, danas je krenuo redovni saobraćaj. Teretni voz pod brojem 441031 prešao je preko novog mosta u Novom Sadu u smeru ka Beogradu oko podne, a nešto kasnije u suprotnom pravcu prošla je još jedna teretna kompozicija. Uskoro se očekuje i da putnički vozovi prelaze preko tog zdanja. Pre tri dana završena su testiranja novog Drumsko - železničkog mosta, a glavni projektant tog zdanja Aleksandar Bojović kazao je da je most perfektan. U jednom momentu se našlo 3.300 tona na njemu, mnogobrojni uređaji su zabeležili ponašanje mosta i možemo da konstatujemo da je čitav posao jednostavno savršeno urađen.

Krenuo železnički saobraćaj preko novog Žeželjevog mostaPreko novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, prvi put od kada je stari srušen 1999. u NATO bombardovanju, danas je krenuo redovni saobraćaj.

Teretni voz pod brojem 441031 prešao je preko novog mosta u Novom Sadu u smeru ka Beogradu oko podne, a nešto kasnije u suprotnom pravcu prošla je još jedna teretna kompozicija.

Uskoro se očekuje i da putnički vozovi prelaze preko tog zdanja.

Pre tri dana završena su testiranja novog Drumsko - železničkog mosta, a glavni projektant tog zdanja Aleksandar Bojović kazao je za Tanjug da je most perfektan.

„U jednom momentu se našlo 3.300 tona na njemu, mnogobrojni uređaji su zabeležili ponašanje mosta i možemo da konstatujemo da je čitav posao jednostavno savršeno urađen. Svi nagibi se u milimetar poklapaju sa pretpostavkama, kao i sve ostale sile i naponi, nakon što je preko mosta prešlo i na njemu se zadržalo na desetine kamiona i vagona”, kazao je Bojović tada.

Početak drumskog saobraćaja preko tog mosta očekuje se tokom juna meseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik