Kuvajćane zanima i faza II Prokopa

Bez autora
Jan 27 2016

Železnička stanica Centar u Beogradu posle više od 40 godina gradnje puštena je u saobraćaj. Stanica će, tako bar kažu oni koji bi taj posao trebalo da završe, biti u potpunosti gotova do 2018. godine. Za sada nema mnogo putnika jer saobraća samo BG voz koji je i ranije ovuda išao, a od danas ima dva polaska Beograd – Novi Sad. Putnici će moći i da se počaste u nekom od komercijalnih saržaja, ali i da provere red vožnje. Svakako još ima posla koji treba da se odradi, a na pitanje kada počinje druga faza gradnje za. Planiramo da radovi druge faze budu gotovi do 2018. godine. U planu je izgradnja objekata železničke stanive ovde na ploči, na koti 105. Zatim pristupne saobračajnice iz Bulevara i druga sa auto-puta. Prema njegovim rečima, cena radova iznosila bi 40 miliona evra, a finansirala bi se verovatno iz kredita.

Kuvajćane zanima i faza II ProkopaDan koji je decenijama obećavala svaka vlast. Železnička stanica Centar u Beogradu posle više od 40 godina gradnje puštena je u saobraćaj. tanica će, tako bar kažu oni koji bi taj posao trebalo da završe, biti u potpunosti gotova do 2018. godine.

Sada nema mnogo putnika jer saobraća samo BG voz koji je i ranije ovuda išao, a od danas ima dva polaska Beograd – Novi Sad. Putnici će moći i da se počaste u nekom od komercijalnih saržaja, ali i da provere red vožnje.

Svakako još ima posla koji treba da se odradi, a na pitanje kada počinje druga faza gradnje za B92 odgovara Goran Maksić, direktor infrastruktura Železnica Srbije.

“Planiramo da radovi druge faze budu gotovi do 2018. godine. U planu je izgradnja objekata železničke stanive ovde na ploči, na koti 105. Zatim pristupne saobračajnice iz Bulevara i druga sa auto-puta”, kaže Maksić.

Prema njegovim rečima, cena radova iznosila bi 40 miliona evra, a finansirala bi se verovatno iz kredita.

“Kuvajćani su već izrazili želju za finansiraneme i druge faze. Planiramo i ostale polaske postepeno da uvodimo, prema Šidu, na primer”, kaže on.

Izmeštanje železničke stanice iz centra grada, kako kaže, očekuje se za oko 18 meseci, ali je potrebno naći i finansije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik