"Lufthanza" obustavlja letove za Karakas od 18. juna

Bez autora
May 29 2016

Njemački avio-prevoznik "Lufthanza" najavila je da će od 18. juna obustaviti letove ka Venecueli zbog ekonomskih teškoća u ovoj zemlji."Lufthanza" je saopštila i da je zbog kontrole valuta u Venecueli za ovu avio-kompaniju postalo nemoguće da svoje prihode pretvori u dolare i novac potom pošalje u inostranstvo. U saopštenju "Lufthanze" navodi se da će kompanija biti primorana da obustavi svoje usluge između Karakasa i Frankfurta počevši od 18. juna.

"Lufthanza" obustavlja letove za Karakas od 18. junaNjemački avio-prevoznik "Lufthanza" najavila je da će od 18. juna obustaviti letove ka Venecueli zbog ekonomskih teškoća u ovoj zemlji.

"Lufthanza" je saopštila i da je zbog kontrole valuta u Venecueli za ovu avio-kompaniju postalo nemoguće da svoje prihode pretvori u dolare i novac potom pošalje u inostranstvo.

U saopštenju "Lufthanze" navodi se da će "kompanija biti primorana da obustavi svoje usluge između Karakasa i Frankfurta počevši od 18. juna", prenosi Bi-Bi-Si.

U saopštenju piše i da je potražnja za međunarodnim letovima ka Venecueli opala tokom 2015. godine, kao i u prvom kvartalu 2016. godine.

"Lufthanza" se nada da će u bliskoj budućnosti obnoviti letove sa Venecuelom. Privreda Venecuele je žestoko pogođena naglim padom cijene nafte, što je glavni izvor prihoda ove zemlje. Venecuela se suočava sa visokom inflacijom i ozbiljnom nestašicom osnovne robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik