Mađari neće ući u vlasničku strukturu Luke Koper

Bez autora
Dec 17 2017

Ministarstvo infrastrukture Slovenij tvrdi da sporazum s Mađarima o izgradnji drugog kolosijeka pruge Divača-Koper ne podrazumijeva promjenu vlasničke strukture Luke Koper kao niti koncesijskog ugovora za luku. Ovih su se dana naime u Primorskim novicama pojavile informacije kako je Vlada spremna razmotriti koncesijski ugovor. No, iz Ministarstva to demantiraju. U sporazumu će biti naznačeno da se ne dira u djelatnosti Luke Koper i da se ne dodjeljuje pristup moru. Bit će zapisano i to da je infrastruktura drugog kolosijeka u vlasništvu Slovenije, tvrde u Ministarstvu. Dodaju da sporazum ionako mora potvrditi parlament i da će javnost biti u potpunosti informirana o njegovu sadržaju.

Mađari neće ući u vlasničku strukturu Luke KoperMinistarstvo infrastrukture Slovenij tvrdi da sporazum s Mađarima o izgradnji drugog kolosijeka pruge Divača-Koper ne podrazumijeva promjenu vlasničke strukture Luke Koper kao niti koncesijskog ugovora za luku.

Ovih su se dana naime u Primorskim novicama pojavile informacije kako je Vlada spremna razmotriti koncesijski ugovor. No, iz Ministarstva to demantiraju.

- U sporazumu će biti naznačeno da se ne dira u djelatnosti Luke Koper i da se ne dodjeljuje pristup moru. Bit će zapisano i to da je infrastruktura drugog kolosijeka u vlasništvu Slovenije, tvrde u Ministarstvu.

Dodaju da sporazum ionako mora potvrditi parlament i da će javnost biti u potpunosti informirana o njegovu sadržaju.

Prema pisanju Primorskih novic, Mađari bi u zamjenu za investiciju u poduzeće 2TDK dobili na uporavljanje zem,ljište koje je izvan ograde luke, a dio je prostornoga plana za luku.

O tom scenariju i i o potezu Nadzornog odbora koji je Upravi ograničio ovlasti, u ponedjeljak će raspravljati radničko vijeće Luke Koper.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik