Montenegro Airlines: Akcionari donijeli Odluku o konverziji duga

Bez autora
Mar 08 2016

Akcionari Montenegro Airlinesa donijeli su na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Odluku o konverziji duga u akcijski kapital u iznosu od 2,09 miliona eura. Na sjednici su donešene i Odluka o konverziji duga u akcijski kapital, Odluka o emisija akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital, Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Društva i Odluka o povećanju akcijskog kapitala. Ove odluke donešene su na osnovu aneksa Ugovora o preuzimanju i konverziji duga u akcijski kapital od 09. aprila prošle godine, zaključenih između Vlade Crne Gore - Ministarstva finansija i MA AD Podgorica, shodno Zaključku Vlade od 02. aprila prošle godine, kazali su iz MA. Ovim Zaključkom, kako su pojasnili, Vlada je usvojila Informaciju o preuzimanju duga MA u ukupnom iznosu od 3.7 miliona eura.

Montenegro Airlines: Akcionari donijeli Odluku o konverziji dugaAkcionari Montenegro Airlinesa (MA) donijeli su na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Odluku o konverziji duga u akcijski kapital u iznosu od 2,09 miliona eura.

Na sjednici su, kako je saopšteno iz MA, donešene i Odluka o konverziji duga u akcijski kapital, Odluka o emisija akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital, Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Društva i Odluka o povećanju akcijskog kapitala.

“Ove odluke donešene su na osnovu aneksa Ugovora o preuzimanju i konverziji duga u akcijski kapital od 09. aprila prošle godine, zaključenih između Vlade Crne Gore - Ministarstva finansija i MA AD Podgorica, shodno Zaključku Vlade od 02. aprila prošle godine", kazali su iz MA.

Ovim Zaključkom, kako su pojasnili, Vlada je usvojila Informaciju o preuzimanju duga MA u ukupnom iznosu od 3.7 miliona eura.

“Ukupan dug koji se konvertuje u akcijski kapital Društva iznosi 2.096.819,73 eura, a nastao je preuzimanjem obaveza MA prema brazilskoj banci BNDES od strane Vlade Crne Gore, koje se tiču finansiranja jednog vazduhoplova tipa Embraer E 195”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na osnovu emisije akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital i izmjene Statuta Društva, akcijski kapital MA povećan na iznos od 34.70 miliona eura.

Iz MA su naveli da je Skupština akcionara, u skladu sa prijedlogom Vlade, sa sjednice održane 29. januara, izabrala novi Odbor direktora, u sljedećem sastavu su predstavnici državnog kapitala Daliborka Pejović, Miodrag Koljević, Ivo Đoković, Nusret Ećo i Milan Avramović.

“Donešena je i Odluka o razrješenju i imenovanju člana Revizorskog odbora MA A.D. Podgorica, kojom je umjesto Tufika Bojadžića za člana ovog odbora imenovan diplomirani ekonomista Mitar Matijašević”, kazali su iz te kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik