Na konkurs za Aerodrom “Nikola Tesla“ javilo se 27 kompanija

Bez autora
Mar 13 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja aerodroma Zorana Mihajlović saopštila je danas da se na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla“ prijavilo ukupno 27 kompanija iz čitavog sveta. Mihajlović je rekla da je rok za konkurs istekao u petak, 10. marta, dodavši da su prijave proveravane do juče popodne. Prema njenim rečima, među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Nemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke. Ovako veliko interesovanje, kako je podvukla, najbolji je dokaz da će Aerodrom “Nikola Tesla“ sigurno zadržati vodeće mesto u ovom delu Evrope. Odlučili smo se da ne prodajemo aerodrom, već da idemo u koncesiju i očekujem da ćemo dobiti odlične uslove i za beogradski aerodrom i za našu zemlju, navela je ona.

Na konkurs za Aerodrom “Nikola Tesla“ javilo se 27 kompanijaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja aerodroma Zorana Mihajlović saopštila je danas da se na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla“ prijavilo ukupno 27 kompanija iz čitavog sveta.

Mihajlović je u izjavi za dnevni list "Kurir" rekla da je rok za konkurs istekao u petak, 10. marta, dodavši da su prijave proveravane do juče popodne.

Prema njenim rečima, među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Nemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke.

Ovako veliko interesovanje, kako je podvukla, najbolji je dokaz da će Aerodrom “Nikola Tesla“ sigurno zadržati vodeće mesto u ovom delu Evrope.

Odlučili smo se da ne prodajemo aerodrom, već da idemo u koncesiju i očekujem da ćemo dobiti odlične uslove i za beogradski aerodrom i za našu zemlju, navela je ona.

U ovakvoj konkurenciji, Vladi Srbije neće biti lako da izabere najboljeg ponuđača, dodala je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik