Najkraći letovi na svetu

Bez autora
Oct 13 2016

Avion je fenomenalno prevozno sredstvo kada je reč o dalekim destinacijama, teško dostupnim mestima ili ako negde treba da se stigne u što kraćem roku. Međutim, postoje letovi za koje bi mnogi rekli da su nepotrebni jer traju svega nekoliko minuta,Let od Vestreja do Papa Vestreja u sklopu Orknijskih ostrva smatra se najkraćim letom na svetu kada je u pitanju avio-prevoz. U zavisnosti od udara vetra, s jednog na drugo ostrvo može da se stigne za čak 47 sekundi! Inače je za ovu udaljenost od 2,7 kilometara obično potrebno oko dva minuta putovanja. Tu rutu u Škotskoj od 1967. godine pokriva regionalna kompanija „Logan er“.

Najkraći letovi na svetu!Avion je fenomenalno prevozno sredstvo kada je reč o dalekim destinacijama, teško dostupnim mestima ili ako negde treba da se stigne u što kraćem roku. Međutim, postoje letovi za koje bi mnogi rekli da su nepotrebni jer traju svega nekoliko minuta!

Let od Vestreja do Papa Vestreja u sklopu Orknijskih ostrva smatra se najkraćim letom na svetu kada je u pitanju avio-prevoz.

U zavisnosti od udara vetra, s jednog na drugo ostrvo može da se stigne za čak 47 sekundi! Inače je za ovu udaljenost od 2,7 kilometara obično potrebno oko dva minuta putovanja. Tu rutu u Škotskoj od 1967. godine pokriva regionalna kompanija „Logan er“.

Na ostrvu Papa Vestrej živi oko sedamdesetak stanovnika, međutim, zbog nekoliko arheoloških lokaliteta koje periodično istražuje velik broj stručnjaka i studenata, uvedena je pomenuta linija.

Avion "Britten-Norman BN-2 Islander" leti na ovoj liniji. Može primiti osam putnika, a radnim danima saobraća dva puta dnevno.

Najkraći međunarodni let je linija kompanije "People's Viennaline", između Sent Galena u Švajcarskoj i Fridrihshafena u Nemačkoj. Udaljenost od dvadesetak kilometara prelazi se za samo osam minuta.

Najkraći letovi na svetu

1. Od Vestreja do Papa Vestreja u Škotskoj avion „Logan era“ preleti za 47 sekundi.
2. Od Sent Galena u Švajcarskoj do Fridrihshafena u Nemačkoj uz "People's Viennaline" stiže se za osam minuta.
3. Od Beča do Bratislave „Flaj Nikijevim“ avionom može se stići za 10 minuta.
4. Od Toronta u Kanadi do Nijagarinih vodopada potrebno je samo 12 minuta („Toronto ervejz“).
5. Let kompanije "Ethiopian Airways" od Kinšase do Brazavila traje 20 minuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik