Nastavak ulaganja u niški aerodrom

Bez autora
Feb 28 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladicom Đurđanovićem o dosadašnjem radu tog aerodroma i planovima za budućnost. Mihajlović je istakla da su država i Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, u prethodnih nekoliko godina učinili mnogo za razvoj niškog aerodroma, koji danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika. Ona je istakla da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u tu vazdušnu luku, i potvrdila da će Vlada Srbije i Grad Niš nastaviti da ulažu u taj aerodrom, jer on treba da bude alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“ kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti.

Nastavak ulaganja u niški aerodromPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladicom Đurđanovićem o dosadašnjem radu tog aerodroma i planovima za budućnost.

Mihajlović je istakla da su država i Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, u prethodnih nekoliko godina učinili mnogo za razvoj niškog aerodroma, koji danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika.

Ona je istakla da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u tu vazdušnu luku, i potvrdila da će Vlada Srbije i Grad Niš nastaviti da ulažu u taj aerodrom, jer on treba da bude alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“ kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti.

Bulatović je iskazao zahvalnost Mihajlović na dosadašnjoj podršci, i istovremeno ukazao na značaj daljeg ulaganja u razvoj niškog aerodroma.

Taj aerodrom treba da bude u punom kapacitetu alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“ i o tome smo danas postigli dogovor. U interesu države i Grada Niša, a pre svega građana Srbije, jeste još bolja koordinacija sa resornim ministarstvom, beogradskim aerodromom i kompanijom „Er Srbija“, poručio je gradonačelnik Niša.

Današnjem sastanku prisustvovali su i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević, kao i izvršni direktor „Er Srbije“ Branislav Malović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik