Norwegian Air ukida ljetnu avioliniju iz Osla za Sarajevo

Bez autora
Nov 09 2018

Niskobudžetna aviokompanija Norwegian Air Shuttle od sljedeće godine će suspendovati dugogodišnju ljetnu avioliniju na relaciji Oslo-Sarajevo. Kako piše portal Exyuaviation.com, kompanija je već obustavila rezervaciju i prodaju karata za ljeto 2019. godine, a putnicima nudi prijevoz do Osla preko Štokholma tokom cijele godine ili preko Kopenhagena tokom ljeta. Tokom prošle godine s kompanijom Norwegian Air Shuttle iz Sarajeva je putovalo 39.000 putnika. Linija Oslo-Sarajevo uspostavljena je 2008. godine. Putnici iz BiH koji žele putovati u Oslo mogu to učiniti s Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu svaki dan s obzirom na to da s Međunarodnog aerodroma Sarajevo letovi za Beograd imaju svaki dan.

Norwegian Air ukida ljetnu avioliniju iz Osla za SarajevoNiskobudžetna aviokompanija Norwegian Air Shuttle od sljedeće godine će suspendovati dugogodišnju ljetnu avioliniju na relaciji Oslo-Sarajevo.

Kako piše portal Exyuaviation.com, kompanija je već obustavila rezervaciju i prodaju karata za ljeto 2019. godine, a putnicima nudi prijevoz do Osla preko Štokholma tokom cijele godine ili preko Kopenhagena tokom ljeta.

Tokom prošle godine s kompanijom Norwegian Air Shuttle iz Sarajeva je putovalo 39.000 putnika. Linija Oslo-Sarajevo uspostavljena je 2008. godine.

Putnici iz BiH koji žele putovati u Oslo mogu to učiniti s Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu svaki dan s obzirom na to da s Međunarodnog aerodroma Sarajevo letovi za Beograd imaju svaki dan.

U prošlom mjesecu ova kompanija obustavila je zimske letove iz Štkoholma i Kopenhagena za Zagreb koji su uspostavljeni 2010. godine. Rečeno je da će aviolinije biti uspostavljene tokom ljeta.

Ranije se špekulisalo da će Norwegian Air Shuttle otvoriti bazu u jednoj od zemalja bivše Jugoslavije, a Sarajevo se spominjalo kao potencijalni kandidat.

Norwegian Air Shuttle je druga najveća aviokompanija u Skandinaviji sa sjedištem u Norveškoj i treća najveća niskobudžetna aviokompanija u Evropi, prenosi Klix.ba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik