Novi putnički terminal MZLZ-a u prometu 2017. godine

Bez autora
Feb 23 2016

Gradilište su obišli i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba, gradonačelnik Velike i župan Zagrebačke županije, izrazivši zadovoljstvo napretkom radova. Član Uprave MZLZ-a kazao je da se novi terminal, vrijedan 313 milijuna eura, proteže na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, s tim da će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske. Nova zgrada u prvoj fazi će moći primiti 5 milijuna putnika, a kada se broj putnika poveća izinad toga broja kapacitet će se povećati na 8 milijuna putnika. U prvoj fazi će biti dostupno 30 šaltera za registraciju putnika s tri trake za preuzimanje prtljage, a novi terminal imat će i 8 avio-mostova za izravan ulazak i izlazak u zrakoplove. Novi terminal sigurno će privući niz novih aviokompanija što će povećati broj putnika i ukupnog prometa.

Novi putnički terminal MZLZ-a u prometu 2017. godineGradilište su obišli i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Vesna Kusin, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, izrazivši zadovoljstvo napretkom radova.

Član Uprave MZLZ-a David Gabelica kazao je da se novi terminal, vrijedan 313 milijuna eura, proteže na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, s tim da će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske.

Nova zgrada u prvoj fazi će moći primiti 5 milijuna putnika, a kada se broj putnika poveća izinad toga broja kapacitet će se povećati na 8 milijuna putnika, kaže Gabelica.

U prvoj fazi će biti dostupno 30 šaltera za registraciju putnika s tri trake za preuzimanje prtljage, a novi terminal imat će i  8 avio-mostova za izravan ulazak i izlazak u zrakoplove. Novi terminal sigurno će privući niz novih aviokompanija što će povećati broj putnika i ukupnog prometa, rekao je Gabelica.

MZLZ je u 30-godišnju koncesiju dan konzorciju ZAIC kojeg čine  Aeroports de Paris Management, Bouygues Batiment International, TAV Airports, Viadukt, Marguerite Fund i IFC, član grupacije Svjetske banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik