Od novembra putovanje od Čačka do Beograda kraće za sat

Bez autora
Mar 12 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Čačak biti saobraćajni i transportni centar Srbije, s obzirom na to da će pored ovog grada uskoro prolaziti dva autoputa.Mihajlović je iz Čačka najavila da će od novembra putovanje do Beograda biti skraćeno za još sat vremena, kada bude završen autoput od Obrenovca do Ljiga. Krajem godine imaćemo ukupno 103 kilometra autoputa od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka, na Koridoru 11, istakla je ona i podsetila na to da je prošle godine u saobraćaj pušten autoput od Ljiga do Preljine.

Od novembra putovanje od Čačka do Beograda kraće za satPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Čačak biti saobraćajni i transportni centar Srbije, s obzirom na to da će pored ovog grada uskoro prolaziti dva autoputa.

Mihajlović je u izjavi za TV Galaksija iz Čačka najavila da će od novembra putovanje do Beograda biti skraćeno za još sat vremena, kada bude završen autoput od Obrenovca do Ljiga.

Krajem godine imaćemo ukupno 103 kilometra autoputa od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka, na Koridoru 11, istakla je ona i podsetila na to da je prošle godine u saobraćaj pušten autoput od Ljiga do Preljine.

Drugi autoput koji ćemo graditi je od Preljine do Pojata, i on će povezati Čačak sa Koridorom 10 i naše dve najznačajnije saobraćajnice. Očekujem da do kraja godine potpišemo finansijski ugovor o gradnji ovog autoputa, istakla je potpredsednik Vlade.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je u prethodne dve godine uložila 600 miliona dinara u održavanje puteva u Čačku, a 1,8 milijardi dinara u čitav Moravički okrug.

Mihajlović je najavila da je u planu i modernizacija i rekonstrukcija pruge Stalać–Kraljevo–Požega, u dužini od 135,7 kilometara, za brzine vozova do 120 kilometara na čas i elektrifikacija deonice Stalać–Kraljevo, uz napomenu da se procenjuje da bi vrednost investicije iznosila približno 70 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik