Ovih dana odluka o prodaji Adria Airwaysa

Bez autora
Nov 10 2015

Slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways novog bi vlasnika mogao dobiti već ovoga tjedna. Prema informacijama ljubljanskog Dnevnika, Nadzorni odbor Adrije već će u srijedu odlučivati o suglasnosti za dokapitalizaciju kompanije. Navodno nadzornici neće odobriti dokapitalizaciju u visini od 6 do 8 milijuna eura ako prije toga ne bude potpisan ugovor o prodaji. Neslužbeno se doznaje da se za preuzimanje 91,58 postotnog državnog udjela zanima jedan strani fond. U Adria Airways slovenski su porezni obveznici već uložili oko 50 milijuna eura. Prošle je godine Adria ostvarila 921.000 eura čiste dobiti, a ovogodišnje rezultate još nisu spremni otkriti. Poznato je ipak da je broj putnika u prvih deset mjeseci porastao 15,1 posto.

Slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways novog bi vlasnika mogao dobiti već ovoga tjedna.

Prema informacijama ljubljanskog Dnevnika, Nadzorni odbor Adrije već će u srijedu odlučivati o suglasnosti za dokapitalizaciju kompanije. Navodno nadzornici neće odobriti dokapitalizaciju u visini od 6 do 8 milijuna eura ako prije toga ne bude potpisan ugovor o prodaji. Neslužbeno se doznaje da se za preuzimanje 91,58 postotnog državnog udjela zanima jedan strani fond.

U Adria Airways slovenski su porezni obveznici već uložili oko 50 milijuna eura.

Prošle je godine Adria ostvarila 921.000 eura čiste dobiti, a ovogodišnje rezultate još nisu spremni otkriti. Poznato je ipak da je broj putnika u prvih deset mjeseci porastao 15,1 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik