PBZ i DVB traže partnera Croatia Airlinesu

Bez autora
Apr 29 2019

Konzorcij Privredne banke Zagreb i DVB banke tražit će strateškog partnera za Croatia Airlines. Tako je odlučilo Povjerenstvo za pripremu i provedbu postupka nabave usluga financijskog savjetnika koji će predložiti i model dokapitalizacije hrvatske nacionalne aviokompanije. Za taj posao konkurirale su i druge ugledne svjetske tvrtke poput Deloittea, AT Kearneya, PwC-a i Boston Consulting Group. U CA kažu da je djelokrug rada financijskih savjetnika podijeljen u tri faze. Prva, pripremna, odnosi se na pregled i vrednovanje, u drugoj fazi utvrđivat će se strateške opcije i mogućnosti dokapitalizacije, a treća faza odnosi se na transakciju. Zadnja faza, napominju, obuhvaća i plan održavanja financijske stabilnosti kompanije u tranzicijskom razdoblju, do završetka dokapitalizacije.

PBZ i DVB traže partnera Croatia AirlinesuKonzorcij Privredne banke Zagreb i DVB banke tražit će strateškog partnera za Croatia Airlines. Tako je odlučilo Povjerenstvo za pripremu i provedbu postupka nabave usluga financijskog savjetnika koji će predložiti i model dokapitalizacije hrvatske nacionalne aviokompanije.

Za taj posao konkurirale su i druge ugledne svjetske tvrtke poput Deloittea, AT Kearneya, PwC-a i Boston Consulting Group.

Tri faze velikog projekta

U CA kažu da je djelokrug rada financijskih savjetnika podijeljen u tri faze. Prva, pripremna, odnosi se na pregled i vrednovanje, u drugoj fazi utvrđivat će se strateške opcije i mogućnosti dokapitalizacije, a treća faza odnosi se na transakciju. Zadnja faza, napominju, obuhvaća i plan održavanja financijske stabilnosti kompanije u tranzicijskom razdoblju, do završetka dokapitalizacije.

Na pitanje koliku će naknadu savjetnik dobiti za svoj rad, u CA odgovaraju da se financijski dio ponude sastoji od dviju naknada, koje ovise o realizaciji projekta i uspjehu. Prva naknada vezana je uz isporučene usluge i može iznositi najviše do 500.000 eura, a druga naknada vezana je uz uspjeh i određena je u postotku realiziranog odnosno uplaćenog iznosa dokapitalizacije.

Ako se strateški partner ne pronađe i dokapitalizacija ne realizira, ta se naknada ne isplaćuje. U hrvatskoj nacionalnoj aviokompaniji objašnjavaju da se financijska naknada odnosi na oba savjetnička tima, a konkretna raspodjela između njih ovisi o podjeli rada i definirana je uvjetima njihova zajedničkog konzorcija.

– U cilju ubrzanja rada na projektu i racionalnog korištenja resursa, dogovoreno je da će se savjetnici u najvećoj mogućoj mjeri koristiti kompanijskim analizama i materijalima, što bi, nadamo se, trebalo pridonijeti smanjenju troškova – ističu u hrvatskom avioprijevozniku.

Vlada je pak u veljači ove godine usvojila Odluku o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera Croatia Airlinesa. Glavna zadaća Povjerenstva jest razmatranje mogućih daljnjih koraka kojima bi se osiguralo dovođenje kvalitetnog strateškog partnera sa značajnim iskustvom u civilnom zrakoplovstvu.

Širenje mreže letova

Vlada od budućeg strateškog partnera CA očekuje širenje mreže letova i tržišnog udjela kompanije, obnovu flote, jačanje tehnike i širenje njezinih usluga na druge aviokompanije. Prema procjenama uprave CA, kompaniji je potreban inicijalni iznos od 250 milijuna kuna da se pokrene investicijski ciklus.

Prije su načelni interes za CA pokazali poljski LOT, njemački investicijski fond 4K koji je vlasnik slovenske tvrtke Adria Airways te neke kineske aviokompanije. Pravi interes potencijalnih strateških partnera tek treba utvrditi izabrani financijski savjetnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik