PDV poskupljuje putarinu?

Bez autora
Jan 27 2016

Na autoputu Banjaluka - Gradiška uskoro bi moglo doći do poskupljenja putarine, jer u preduzeću "Autoputevi RS" smatraju da bi na sadašnju cijenu putarine trebalo dodati PDV. Naplata putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška počela je u martu prošle godine kad je odlučeno da se u cijenu putarine uračuna PDV.Direktor "Autoputeva RS" rekao je da u ovom preduzeću smatraju da je došlo vrijeme za korekciju cijene putarine, odnosno povećanje za iznos PDV. U idućem periodu razmatraćemo mogućnost poskupljenja putarine na autoputu Gradiška - Banjaluka, a do korekcije cijena moglo bi da dođe u prvoj polovini ove godine.

PDV poskupljuje putarinu?Na autoputu Banjaluka - Gradiška uskoro bi moglo doći do poskupljenja putarine, jer u preduzeću "Autoputevi RS" smatraju da bi na sadašnju cijenu putarine trebalo dodati PDV.

Naplata putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška u mjestu Jakupovci počela je u martu prošle godine i tada je odlučeno da se u cijenu putarine uračuna PDV.

Direktor "Autoputeva RS" Dušan Topić rekao je da u ovom preduzeću smatraju da je došlo vrijeme za korekciju cijene putarine, odnosno povećanje za iznos PDV.

- U idućem periodu razmatraćemo mogućnost poskupljenja putarine na autoputu Gradiška - Banjaluka, a do korekcije cijena moglo bi da dođe u prvoj polovini ove godine - rekao je Topić.

On je naveo da bi, prema njihovim analizama, vozači automobila, umjesto dosadašnje dvije, ubuduće mogli da plaćaju i do 2,5 maraka po prolasku ispod rampe, a isto važi i za ostale kategorije vozila.

Topić je naglasio da očekuje da će do proljeća biti završeni pregovori sa Kineskom bankom o uslovima kreditnog sporazuma u vezi sa izgradnjom autoputa Banjaluka - Mliništa, odnosno prve dionice od Glamočana do puta AVNOJ-a u Mrkonjić Gradu.

On je ponovio da gradnja autoputa Banjaluka - Doboj teče po planu, te dodao da bi prva dionica od Doboja do Prnjavora trebalo da bude otvorena tokom ljeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik