Pobeda taksista Pariza - Uberu kazna 1,2 mil evra

Bez autora
Jan 27 2016

Sud u Parizu kaznio je Uber i naložio da sindikatu taksista plati 1,2 miliona evra, javila je agencija AFP na osnovu dokumentacije u koju je imala uvid. Uber će kaznu nacionalnom sindikatu taksista platiti nakon žalbe da se vozači koji rade za Uber ponašaju kao tradicionalni taksisti i da čekaju na ulici u nadi da će pokupiti putnike.To je suprotno onome za šta je Uber registrovan - kao taksi servis na poziv preko aplikacije. Presuda dolazi u trenutku velikih protesta taksista koji drugi uzastopni dan protestuju, ljuti zbog uticaja Ubera na njihov posao i činjenice da je taj taksi servis preuzeo trećinu njihovog biznisa, sudeći prema izveštajima pariskih dispečera.

Pobeda taksista Pariza - Uberu kazna 1,2 mil evraSud u Parizu kaznio je Uber i naložio da sindikatu taksista plati 1,2 miliona evra, javila je agencija AFP na osnovu dokumentacije u koju je imala uvid.

Uber će kaznu nacionalnom sindikatu taksista platiti nakon žalbe da se vozači koji rade za Uber ponašaju kao tradicionalni taksisti i da čekaju na ulici u nadi da će pokupiti putnike. To je suprotno onome za šta je Uber registrovan - kao taksi servis na poziv preko aplikacije.

Presuda dolazi u trenutku velikih protesta taksista koji drugi uzastopni dan protestuju, ljuti zbog uticaja Ubera na njihov posao i činjenice da je taj taksi servis preuzeo trećinu njihovog biznisa, sudeći prema izveštajima pariskih dispečera.

Francuski sindikat je optužio Uber za “dvosmislenost” u komunikaciji sa svojim vozačima oko pravila za angažovanje privatnih automobila, koji bi po francuskim zakonima trebalo da se posle svake vožnje vraćaju u garažu umesto da cirkulišu gradom.

Uber je negirao optužbe navodeći da “redovno informiše” svoje vozače o potrebi da se posle svake vožnje vrate u garažu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik