Podrška za pomoć Montenegroerlajnzu

Bez autora
Feb 18 2016

Komisija za ekonomsku politiku Vlade, na čijem čelu je vicepremijer Vujica Lazović, podržala je davanje nove državne pomoći i garancija za Montenegroerlajnz. Novu državnu pomoć za nacionalnog avio prevoznika, u iznosu od 2,2 miliona eura, predložilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, ali je tada to blokirao ministar unutrašnjih poslova. Novim predlogom, koji je u srijedu prošao KEP, predložio da Vlada zaduži ministarstva finansija i saobraćaja da nađu model za obezbjeđivanje garancija u iznosu od milion EUR za MA, u cilju nabavke avio goriva od Jugopetrola. Ta dva resora treba da razmotre mogućnost za obezbjeđenje sredstava neophodnih za plažanje dvije polugodišnje rate za jedan od aviona tipa Embraer 195 brazilskoj BNDES banci. Za dvije rate toj banci potrebno je 2,8 miliona eura.

Podrška za pomoć MontenegroerlajnzuKomisija za ekonomsku politiku Vlade (KEP), na čijem čelu je vicepremijer Vujica Lazović, podržala je davanje nove državne pomoći i garancija za Montenegroerlajnz, piše Dan.

Novu državnu pomoć za nacionalnog avio prevoznika, u iznosu od 2,2 miliona eura, predložilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, ali je tada to blokirao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Brajović je novim predlogom, koji je u srijedu prošao KEP, predložio da Vlada zaduži ministarstva finansija i saobraćaja da nađu model za obezbjeđivanje garancija u iznosu od milion EUR za MA, u cilju nabavke avio goriva od Jugopetrola.

Ta dva resora treba da razmotre mogućnost za obezbjeđenje sredstava neophodnih za plažanje dvije polugodišnje rate za jedan od aviona tipa Embraer 195 brazilskoj BNDES banci.

Za dvije rate toj banci potrebno je 2,8 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik