Pokrenuta redovna kontejnerska linija Koper-München

Bez autora
Mar 14 2018

Slovenski željeznički operater Adria Kombi u Münchenu je predstavio novu direktnu liniju za prijevoz s kontejnerskog terminala u Kopru do termniala Riem u bavarskoj prijestolnici. Vlak koji prevozi kontejnere iz Kopra u južnu Njemačku počeo je voziti protekli tjedan i prometovat će triput tjedno. To predstavlja značajno poboljšanje jer je dosad svaki kontejner trebalo pretovarivati u Ljubljani što je značajno poskupljivalo i produžavalo posao. Bavarsko tržište godišnje prihvati od 1,5 do 2 milijuna kontejera. Iz Kopra ih na njemačko tržište otpremaju svega 13.000 što znači da ovdje ima još poprilično potencijala.

Pokrenuta redovna kontejnerska linija Koper-MünchenSlovenski željeznički operater Adria Kombi u Münchenu je predstavio novu direktnu liniju za prijevoz s kontejnerskog terminala u Kopru do termniala Riem u bavarskoj prijestolnici.

Vlak koji prevozi kontejnere iz Kopra u južnu Njemačku počeo je voziti protekli tjedan i prometovat će triput tjedno. To predstavlja značajno poboljšanje jer je dosad svaki kontejner trebalo pretovarivati u Ljubljani što je značajno poskupljivalo i produžavalo posao.

Bavarsko tržište godišnje prihvati od 1,5 do 2 milijuna kontejera. Iz Kopra ih na njemačko tržište otpremaju svega 13.000 što znači da ovdje ima još poprilično potencijala.

Najveća prednost Kopra pred sjevernim lukama jest jedan tjedan kraća plovidba i jeftinija usluga.

Lani je Luka Koper za njemačko tržište pretovarila više od 550.000 tona tereta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik