Poništen natječaj za radove vrijedne 1,3 milijarde kuna

Bez autora
Feb 01 2016

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila je odluku o odabiru zajednice ponuditelja DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže kao izvođača radova na pruzi Dugo Selo-Križevci vrijednih gotovo 1,3 milijarde kuna, prihvativši žalbe druga dva sudionika na natječaju. Ponuda zajednice ponuditelja DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže odabrana je u listopadu 2015. kao valjana i s najnižom cijenom za radove na pruzi Dugo Selo-Križevci, ali su se na tu odluku žalila druga dva ponuditelja, Swietelsky Baugesellschaft iz Austrije i zajednica španjolskih ponuditelja Comsa iz Barcelone i Acciona Mantenimiento de Infraestructuras iz Madrida.

Poništen natječaj za radove vrijedne 1,3 milijarde kunaDržavna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila je odluku o odabiru zajednice ponuditelja DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže kao izvođača radova na pruzi Dugo Selo-Križevci vrijednih gotovo 1,3 milijarde kuna, prihvativši žalbe druga dva sudionika na natječaju.

Ponuda zajednice ponuditelja DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže odabrana je u listopadu 2015. kao valjana i s najnižom cijenom za radove na pruzi Dugo Selo-Križevci, ali su se na tu odluku žalila druga dva ponuditelja, Swietelsky Baugesellschaft iz Austrije i zajednica  španjolskih ponuditelja Comsa iz Barcelone i Acciona Mantenimiento de Infraestructuras iz Madrida.

Komisija je prihvatila njihove žalbe i naložio naručitelju radova, HŽ Infrastrukturi, da nadoknadi dvama ponuditeljima troškove žalbenog postupka u iznosu od po 100.000 kuna.

HŽ Infrastruktura najavljivala je da za nekoliko mjeseci počinju radovi na dosad najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu u Hrvatskoj koji sufinancira Europska unija, obnovi i izgradnji drugog kolosjeka željezničke pruge Dugo Selo - Križevci. Čini se, međutim, da će poništenje odgoditi početak radova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik