Poništeno 1.000 dozvola za kretanje radnika "Željeznica RS"

Bez autora
Mar 24 2020

Ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS Srđan Rajčević objavio je da je Štab za vanredne situacije RS osigurao za 44 studenta koja su se u vrijeme proglašenja pandemije koronavirusa zadesila u inozemstvu po osnovu međunarodne razmjene studenata, isplatu jednokratne pomoć od 1.000 KM.

- Mi iz Štaba držimo da je ovo mjera koja će dobro doći našim studentima da prebrode period koji je ispred nas i nadamo se da će ovo biti mjera biti adekvatna do okončanja ove krizne situacije - rekao je ministar Rajčević.

Štab za vanredne situacije RS je zbog neodogovornog ponašanja Uprave "Željeznica RS" koja je izdala 1.000 dozvola za kretanje radnika tokom policijskog sata, poništio sve dozvole za radnike ovog preduzeća.

- Važeće dozvole za kretanje radnika "Željenznica RS" izdat će Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i policijska uprava Doboj - rečeno je na pres-konferenciji Štaba za vanredne situacije RS.

Štab je donio i odluku da se novčana sredstva za sanaciju posljedica izazvanih koronavirusom, mogu uplatiti na račun posebnih namjena Fond solidarnosti u šest banaka. Broj računa objavljen je na stranici Vlade RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik