Ponovo vozom iz Sombora u Osijek

Bez autora
Dec 14 2015

Prvi voz Železnica Srbije na relaciji Sombor- Erdut krenuo je sa železničke stanice u Somboru danas u 13 sati i 12 minuta. Od Erduta putnike preuzimaju Železnice Hrvatske i oni stižu u Osijek u 15.30.Jutarnjim vozom iz Osijeka do Sombora stigao je Tomislav Hocenski, prvi putnik Hrvatskih železnica koji je došao u Srbiju posle prekida putničkog saobraćaja 1991. godine. Hvala Bogu, dočekali smo nakon 24 godine da ponovo možemo vozom doći iz Osijeka u Sombor, rekao je Hocenski.

Prvi voz Železnica Srbije na relaciji Sombor- Erdut krenuo je sa železničke stanice u Somboru danas u 13 sati i 12 minuta. Od Erduta putnike preuzimaju Železnice Hrvatske i oni stižu u Osijek u 15.30.

Jutarnjim vozom iz Osijeka do Sombora stigao je Tomislav Hocenski, prvi putnik Hrvatskih železnica koji je došao u Srbiju posle prekida putničkog saobraćaja 1991. godine.

"Hvala Bogu, dočekali smo nakon 24 godine da ponovo možemo vozom doći iz Osijeka u Sombor", rekao nam je Hocenski.

Hrvatski vozovi će saobraćati na relaciji Osijek - Bogojevo - Osijek, a putnička garnitura Srbija vozova na relaciji Sombor - Erdut - Sombor.

"Prvi jutarnji voz iz Osijeka polazi u 6.43 i u Bogojevu je u 7.59. Isti taj voz se vraća u Osijek u 8.20, a u Osijeku je u 9.40", kaže Predrag Polovina, šef putničkog saobraćaja železničke stanice u Subotici.

Cena karte na relaciji Bogojevo - Erdut je 111 dinara, a Sombor-Osijek 481, odnosno 3,9 evra. Ovi polasci omogućavaju putnicima veze oprema Novom Sadu i Subotici.

Vozovi na relaciji Sombor - Osijek saobraćaće svakog radnog dana, dok subotom, nedeljom i praznikom nema polazaka.

Za vreme bivše Jugoslavije na ovoj relaciji je bilo 16 putničkih polazaka dnevno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik