Prvi avion turske kompanije “AtlasGlobal” sleteo u Beograd

Bez autora
Mar 15 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić dočekao je večeras prvi avion turske avio-kompanije "AtlasGlobal", koji će ubuduće leteti na povratnoj redovnoj liniji Beograd–Istanbul. Ljajić je na Aerodromu "Nikola Tesla", pozdravljajući predstavnike pomenute kompanije zajedno sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičem, istakao da je ovo pokazatelj dobrih ekonomskih odnosa između dve zemlje. Reč je o komercijalnom ugovoru kompanija "Er Srbija" i "AtlasGlobal", objasnio je on i izrazio nadu da će nova linija povećati broj turskih turista, kojih je prošle godine bilo za 30 odsto više u odnosu na 2015. godinu. U poslednjih godinu dana registrovano je 136 novih turskih kompanija u Srbiji, što je više nego u prethodnih pet godina, ukazao je Ljajić, istakavši da su od početka godine registrovane još 23 nove firme.

Prvi avion turske kompanije “AtlasGlobal” sleteo u BeogradPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić dočekao je večeras prvi avion turske avio-kompanije "AtlasGlobal", koji će ubuduće leteti na povratnoj redovnoj liniji Beograd–Istanbul.

Ljajić je na Aerodromu "Nikola Tesla", pozdravljajući predstavnike pomenute kompanije zajedno sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičem, istakao da je ovo pokazatelj dobrih ekonomskih odnosa između dve zemlje.

Reč je o komercijalnom ugovoru kompanija "Er Srbija" i "AtlasGlobal", objasnio je on i izrazio nadu da će nova linija povećati broj turskih turista, kojih je prošle godine bilo za 30 odsto više u odnosu na 2015. godinu.

U poslednjih godinu dana registrovano je 136 novih turskih kompanija u Srbiji, što je više nego u prethodnih pet godina, ukazao je Ljajić, istakavši da su od početka godine registrovane još 23 nove firme.

Prema njegovim rečima, robna razmena sa Turskom dostigla je 850 miliona evra, što govori o velikom ekonomskom interesu, jačanju trgovinske razmene i brojnim mogućnostima u budućnosti.

Bilgič je, poželevši dobrodošlicu turskom avio-prevozniku, izrazio očekivanje da će ova linija doprineti povećanju broja turista, i istovremeno ukazao na to da turski preduzetnici žele da investiraju u sve delove Srbije.

Izvršni direktor Aerodroma “Nikola Tesla” Raša Ristivojević podsetio je na to da sa ove vazdušne luke lete 33 avio-kompanije na 66 destinacija, što je ozbiljan pomak, kako u broju putnika, tako i u finansijskom smislu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik