Prvi let između Pekinga i Beograda 15. septembra

Bez autora
Jun 19 2017

Prvi avion na liniji Peking – Beograd, preko Praga, u srpsku prestonicu bi trebalo da sleti u petak 15. septembra. Kineski prevoznik Hainan Airlines čeka dozvole za let od Praga do Beograda da bi počeo i da prodaje karte. Kineska aviokompanija planira da povezuje glavne gradove Srbije i Kine dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.Let sa oznakom HU7937 na beogradski aerodorm sleteće u 9.20, a posle nepuna dva sata krenuće nazad. Prema zahtevu koji je kineski prevoznik podneo kineskom direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, do Beograda će leteti erbas A330-200/-300. U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi.

Prvi let između Pekinga i Beograda 15. septembraPrvi avion na liniji Peking – Beograd, preko Praga, u srpsku prestonicu bi trebalo da sleti u petak 15. septembra.

Kineski prevoznik Hainan Airlines čeka dozvole za let od Praga do Beograda da bi počeo i da prodaje karte. Kako je "Novostima" potvrđeno, kineska aviokompanija planira da povezuje glavne gradove Srbije i Kine dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. Let sa oznakom HU7937 na beogradski aerodorm sleteće u 9.20, a posle nepuna dva sata krenuće nazad. Prema zahtevu koji je kineski prevoznik podneo kineskom direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, do Beograda će leteti erbas A330-200/-300. U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi.

Ovaj tip aviona i sada povezuje Peking sa Pragom. Kineska aviokompanija je, međutim, ostavila mogućnost da po potrebi u saobraćaj na ovoj ruti vine i boing 787 drimlajner. Hainan Airlines ima dozvolu i da, ukoliko želi, uspostavi treću liniju nedeljno na relaciji Peking – Beograd, preko Praga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik