Prvi let na liniji Teheran–Beograd posle 27 godina

Bez autora
Mar 11 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Mola Abdolahijem, koji ga je obavestio o tome da će sutra biti ponovo uspostavljena direktna avio-linija između Teherana i Beograda. Ambasador je objasnio da će sutra na beogradski aerodrom sleteti prvi avion iz Teherana kompanije „Iran er“, čime će ova veza, nakon gotovo 27 godina prekida, biti ponovo uspostavljena. Avioni te kompanije na relaciji Teheran–Beograd–Teheran, saobraćaće dva puta nedeljno, pri čemu su karte na tim letovima rasprodate sve do kraja leta.

Prvi let na liniji Teheran–Beograd posle 27 godinaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Mola Abdolahijem, koji ga je obavestio o tome da će sutra biti ponovo uspostavljena direktna avio-linija između Teherana i Beograda.

Ambasador je objasnio da će sutra na beogradski aerodrom sleteti prvi avion iz Teherana kompanije „Iran er“, čime će ova veza, nakon gotovo 27 godina prekida, biti ponovo uspostavljena.

Avioni te kompanije na relaciji Teheran–Beograd–Teheran, saobraćaće dva puta nedeljno, pri čemu su karte na tim letovima rasprodate sve do kraja leta.

Počevši od 19. marta, između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter-letovi privatne iranske avio-kompanije „Kešm er“, za čija su prva četiri leta takođe sve karte već prodate.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima između dve zemlje, i tom prilikom postigli dogovor o merama kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba.

Iranska granična služba obavljaće pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takođe će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

Abdolahi je ukazao na to i da je otvorena nova stranica u odnosima između Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje našu zemlju kao novu turističku destinaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik