Radna grupa za taksi prevoz pozvala na primenu zakona

Bez autora
Feb 28 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas sastanku Radne grupe Vlade Republike Srbije za analizu i davanje predloga u vezi za primenom propisa u oblasti taksi prevoza.Na sastanku je razmatrano sprovođenje mera za borbu protiv sive ekonomije, u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Radna grupa je osudila nedavni pokušaj sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti prilikom pokušaja oduzimanja vozila nelegalnih prevoznika.

Radna grupa za taksi prevoz pozvala na primenu zakonaPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas sastanku Radne grupe Vlade Republike Srbije za analizu i davanje predloga u vezi za primenom propisa u oblasti taksi prevoza.

Na sastanku je razmatrano sprovođenje mera za borbu protiv sive ekonomije, u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Radna grupa je osudila nedavni pokušaj sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti prilikom pokušaja oduzimanja vozila nelegalnih prevoznika.

Zaključak ove radne grupe jeste da je potreban pun i koordiniran angažman svih državnih organa na obezbeđivanju dosledne primene usvojenih zakona, a posebno Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Zakona o oglašavanju, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o inspekcijskom nadzoru, Zakona o javnom redu i miru i Krivičnog zakona.

Na sastanku je zaključeno da je započeta primena mera za suzbijanje sive ekonomije u oblasti drumskog transporta, ali da je potrebno aktivnije učešće svih organa koji čine operativne timove na nivou jedinica lokalne samouprave.

Ti timovi su sastavljeni od predstavnika kriminalističke policije, odeljenja za privredni ili visokotehnološki kriminal, poreske uprave i poreske policije, saobraćajne inspekcije, komunalne policije, upravne inspekcije i predstavnika Ministarstva.

Izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koje je usvojila Vlada, a potom i Narodna skupština, objedinjena je regulativa u oblasti taksi prevoza kako bi se izbegao uticaj korišćenja drugih propisa za nelegalno obavljanje delatnosti i generisanje sive ekonomije u drumskom transportu, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik