Raspisan tender za nabavku novih 15 tramvaja

Bez autora
Jun 23 2020

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u sklopu aktivnosti realizacije kapitalnog projekta „Obnova voznog parka za javni linijski prijevoz putnika“, 20. juna ove godine na web portalu za nabavke Evropske banke za obnovu i razvoj- ECEPP, objavilo tender pod nazivom „Nabavka novih tramvaja u Sarajevu“ u vrijednosti od 30 miliona eura.

Finansijska sredstva obezbijeđena su putem zajma EBRD-a i EIB-a, a sama procedura provođenja nabavke, te odabira dobavljača vrši se u skladu sa politikama i pravilima nabavki EBRD-a.

- U konkretnom slučaju, radi se o međunarodnoj nabavci vozila, koja se provodi putem jednofaznog otvorenog postupka sa pretkvalifikacijom. Rok za dostavu i otvaranje aplikacija je 20. juli ove godine, a aplikacije mogu dostaviti zainteresirane  firme iz svih zemalja koje su registrirane na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj https://ecepp.ebrd.com/. Svi ponuđači koji budu pretkvalificirani će biti pozvani da dostave svoje ponude. Očekuje se da bi ugovor za isporuku tramvaja trebao biti dodijeljen do kraja godine - saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik