Rekordna godina Zračne luke Dubrovnik, dobit od 50 milijuna kuna

Bez autora
Dec 16 2015

Prema zasad dostupnim podacima, od 1. siječnja do 1. studenog 2015. godine u dubrovačku zračnu luku pristiglo je 1.654.553 putnika što je 6,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Godina na izmaku jedna je od najboljih i najuspješnijih u povijesti Zračne luke Dubrovnik, koju će pored povećanja broja putnika obilježiti rekordna dobit od 50 milijuna kuna. Bila je ovo rekordna godina po broju putnika, ali i godina kada je započet do sada najambiciozniji projekt rekonstrukcije i gradnje novih kapaciteta koji će osigurati našu budućnost tako da ćemo biti uspješan mediteranski aerodrom dugi niz godina. Prema zasad dostupnim podacima, od 1. siječnja do 1. studenog 2015. godine u dubrovačku zračnu luku pristiglo je 1.654.553 putnika što je 6,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Rekordna godina Zračne luke Dubrovnik, dobit od 50 milijuna kunaPrema zasad dostupnim podacima, od 1. siječnja do 1. studenog 2015. godine u dubrovačku zračnu luku pristiglo je 1.654.553 putnika što je 6,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Godina na izmaku jedna je od najboljih i najuspješnijih u povijesti Zračne luke Dubrovnik (ZLD), koju će pored povećanja broja putnika obilježiti rekordna dobit od 50 milijuna kuna, rekao je u srijedu direktor ZLD-a Roko Tolić.

"Bila je ovo rekordna godina po broju putnika, ali i godina kada je započet do sada najambiciozniji projekt rekonstrukcije i gradnje novih kapaciteta koji će osigurati našu budućnost tako da ćemo biti uspješan mediteranski aerodrom dugi niz godina", rekao je Tolić.

Prema zasad dostupnim podacima, od 1. siječnja do 1. studenog 2015. godine u dubrovačku zračnu luku pristiglo je 1.654.553 putnika što je 6,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tolić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je većina prometa ostvarena prema europskim odredištima te dodao kako su najviše zastupljeni putnici iz Ujedinjenog Kraljevstva.

"Još uvijek nemamo konačne financijske podatke, ali već sada mogu reći kako je i u financijskom smislu ova godina najuspješnija jer imamo 18 postotni porast dobiti, na približno 50 milijuna kuna", rekao je Tolić te dodao kako je na prošlogodišnju dobit od 43 milijuna kuna bila uračunata pristojba za sigurnost putnika.

Tijekom 2015. godine Zračna luka Dubrovnik nastavila je s realizacijom projekta "Razvoj luke Dubrovnik" ukupne vrijednosti 225 milijuna eura, a do kraja 2016. godine očekuje se završetak izgradnje pristanišne zgrade putničkog terminala.

Na konferenciji je istaknuto kako će u sljedećoj sezoni biti potpisani ugovori s četiri do šest novih prijevoznika, a najavljeno je i povećanje prometa prema brojnim europskim destinacijama, u prvom redu Beču, Amsterdamu, Parizu, Berlinu, Veneciji i Moskvi.

U idućoj godini očekuje se daljnji rast prometa putnika, za 3,5 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik