Saradnja sa Južnom Korejom u oblasti avio-saobraćaja

Bez autora
Apr 19 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa zamenikom ministra za civilno vazduhoplovstvo u Ministarstvu prostornog planiranja, infrastrukture i transporta Južne Koreje Hon-taik Suhom. Tema sastanka bila je saradnja dveju zemalja u oblasti avio-saobraćaja i uspostavljanje direktne avio-linije koja bi povezala Srbiju i Južnu Koreju. Delegacija Južne Koreje, predvođena Hon-taik Suhom, izrazila je zainteresovanost za to da se uspostavi direktan let između dve zemlje na nedeljnom nivou. Uspostavljanje direktne linije nastavak je dobre saradnje, imajući u vidu to da je Mihajlović sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Li Dohunom pre godinu dana potpisala Sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji je i preduslov za uvođenje direktnih letova.

Saradnja sa Južnom Korejom u oblasti avio-saobraćajaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa zamenikom ministra za civilno vazduhoplovstvo u Ministarstvu prostornog planiranja, infrastrukture i transporta Južne Koreje Hon-taik Suhom.

Tema sastanka bila je saradnja dveju zemalja u oblasti avio-saobraćaja i uspostavljanje direktne avio-linije koja bi povezala Srbiju i Južnu Koreju.

Delegacija Južne Koreje, predvođena Hon-taik Suhom, izrazila je zainteresovanost za to da se uspostavi direktan let između dve zemlje na nedeljnom nivou.

Uspostavljanje direktne linije nastavak je dobre saradnje, imajući u vidu to da je Mihajlović sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Li Dohunom pre godinu dana potpisala Sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji je i preduslov za uvođenje direktnih letova.

Mihajlović je na sastanku potvrdila da je Srbija spremna za dalju i još bolju saradnju, ali i da je voljna da uči od najboljih kada je reč o avio-sektoru.

Ona se osvrnula na to da je međunarodni aerodrom „Inčon“ u Seulu u Južnoj Koreji jedan od najboljih na svetu.

Na sastanku je rečeno i da postoji interesovanje za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik