Sedište „Aerodroma Srbije“ biće u Nišu

Bez autora
Feb 25 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada razvijati regionalne aerodrome u zemlji i da će zato Niš, u kojem se nalazi drugi po veličini aerodrom, postati sedište preduzeća „Aerodromi Srbije“. Mihajlović je u Matejevcu istakla da će država nastaviti da ulaže u niški aerodrom sa ciljem da postane rezervni za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Niš je postao mesto račvanja auto-puteva, železnice i grad u kojem se nalazi strateški veoma važna vazdušna luka, koja ima 300.000 putnika godišnje. Vlada Srbije je ulagala u taj aerodrom, investiraće još 240 miliona dinara, a finansiraće i izgradnju tornja koji će koštati pet miliona evra, rekla je potpredsednica Vlade.

Sedište „Aerodroma Srbije“ biće u NišuPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada razvijati regionalne aerodrome u zemlji i da će zato Niš, u kojem se nalazi drugi po veličini aerodrom, postati sedište preduzeća „Aerodromi Srbije“.

Mihajlović je u izjavi za novinare u Matejevcu istakla da će država nastaviti da ulaže u niški aerodrom sa ciljem da postane rezervni za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Niš je postao mesto račvanja auto-puteva, železnice i grad u kojem se nalazi strateški veoma važna vazdušna luka, koja ima 300.000 putnika godišnje. Vlada Srbije je ulagala u taj aerodrom, investiraće još 240 miliona dinara, a finansiraće i izgradnju tornja koji će koštati pet miliona evra, rekla je potpredsednica Vlade.

Ona je najavila i da će do juna biti potpuno operativan Aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva i za civilni avio-saobraćaj.

Želimo da preduzeće „Aerodromi Srbije“, koje je država formirala pre nekoliko godina kako bi razvijala aerodrome, bude operater svim novim aerodromima, a imaćemo ih još, naglasila je Mihajlović.

Ona je objasnila da je sedište tog preduzeća prvo bilo u Beogradu, ali da nema potrebe da to tako i ostane, pa će sedište biti u Nišu, budući da je namera da se razvijaju regionalni aerodromi.

Na pitanje da li će biti novih linija na niškom aerodromu, Mihajlović je rekla da se došlo do zaključka da je vrlo važno da se u skladu sa zakonima dodatno ulaže u određene linije koje mogu da pomognu razvoju celog niškog kraja.

Iz tog razloga, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture očekuje od Grada Niša i niškog aerodroma da predlože potencijalne rute od javnog značaja koje bi Vlada mogla da finansijski pomogne, objasnila je ona.

Kada naprave analizu tih ruta i predlože Ministarstvu, onda ćemo u Vladi razgovarati i u skladu sa uredbom raspisati tender za one koji mogu da se bave prevozom na tim linijama, zaključila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik