Širi se partnerstvo: Auto-gigant ulaže u Uber pola milijardi dolara

Bez autora
Aug 28 2018

Japanski proizvođač automobila Tojota planira da uloži 500 miliona dolara u Uber i tako proširi njihovo partnerstvo na zajednički razvoj autonomnih vozila.Iz japanske kompanije, jednog od najvećih svetskih proizvođača vozila saopšteno je da bi partnerstvo uključivalo „masovnu proizvodnju” autonomnih vozila koja će zatim biti razmeštena u Uberovu mrežu automobila za deljenje vožnje. Analitičari smatraju da je to način kako obe kompanije mogu dostići svoje konkurente na tržištu autonomnih vozila.

Širi se partnerstvo: Auto-gigant ulaže u Uber pola milijardi dolaraJapanski proizvođač automobila Tojota planira da uloži 500 miliona dolara u Uber i tako proširi njihovo partnerstvo na zajednički razvoj autonomnih vozila.

Iz japanske kompanije, jednog od najvećih svetskih proizvođača vozila saopšteno je da bi partnerstvo uključivalo „masovnu proizvodnju” autonomnih vozila koja će zatim biti razmeštena u Uberovu mrežu automobila za deljenje vožnje, piše Investitor.

Analitičari smatraju da je to način kako obe kompanije mogu dostići svoje konkurente na tržištu autonomnih vozila, prenosi Hina.

Taj sporazum Tojote i Ubera procenjuje Uberovu vrednost na oko 72 milijarde dolara, uprkos činjenici da ta kompanija beleži rast gubitaka.

Prema zajedničkom saopštenju kompanija, tehnologija za autonomna vozila iz obe firme biće integrisana u Tojotina namjenska vozila. Njihova flota će biti bazirana na Tojotinom modelu Sienna Minivan, a očekuje se da će početna testiranja započeti 2021. godine.

I Tojota i Uber, koji je vodeća globalna kompanija za deljenje vožnje, zaostaju u razvoju autonomnih vozila za konkurentima.

U međuvremenu, Uber je u ponedeljak saopštio da planira da se fokusira na poslovanje s električnim skuterima i biciklima, umesto automobilima, uprkos činjenici da bi to moglo smanjiti njegovu dobit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik