Šteta u avio-saobraćaju Srbije biće do 200 miliona evra

Bez autora
May 21 2020

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Aerodrom “Nikola Tesla” povodom prvog komercijalnog leta “Er Srbije” nakon ukidanja vanrednog stanja.

Mihajlović, koja je obišla tu vazdušnu luku zajedno sa Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom, generalnim direktorima beogradskog aerodroma i „Er Srbije“, istakla je da je ovo važan dan jer, posle dva meseca, ispraćamo prvi komercijalni let, koji će se iz Ciriha vratiti pun.

„Er Srbija“ je prva u regionu počela s komercijalnim letovima. Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove, rekla je potpredsednica Vlade, dodavši da je bitno da se život postepeno vraća u normalni tok.

Radimo zajedno kao tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbednost je svakako na prvom mestu, poručila je ona.

Prema njenim rečima, od sutra neće biti obaveznog PCR testa niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a naši građani koji putuju u druge zemlje moraće da se ponašaju i skladu sa obavezama tih država.

Mihajlović je istakla da je avio-saobraćaj pretrpeo velike gubitke svuda u svetu i da je do sada šteta veća od 70 miliona evra, te da se nada da ćemo godinu završiti sa manje od 200 miliona evra štete u ovoj grani saobraćaja.

Berizo je naglasio da se na ovaj dan čekalo dva meseca, izrazivši zahvalnost kompaniji „Er Srbija“, koja je uradila izvanredan posao i organizovala više letova nego što je moglo i da se pretpostavi, kao i Vladi Srbije na podršci.

Dankan je naveo da kompanija „Er Srbija“ danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt, pri čemu je najavio nove letove.

Pored Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem meseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i za Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu, a od 6. juna i za Njujork. Hvala svima na pomoći i podršci, rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik