Stigao prvi direktan teretni voz Ljubljana-Beograd

Bez autora
Mar 01 2018

Prvi direktan teretni voz između Slovenije i Srbije, pod nazivom "Sava Ekspres", koji u svom sastavu ima 18 vagona, stigao je u ranžirnu stanicu Beograd u ranim jutarnjim satima, saopštilo je železničko preduzeće "Srbija kargo". Iz stanice Beograd je, takođe, danas otpremljen voz za Ljubljanu sa osam vagona, kome će u stanici Šid biti priključeno još 13 vagona, navodi se u saopštenju. Prema važećem redu vožnje, "Sava Ekspres" će iz Ljubljane saobraćati ponedeljkom, sredom i subotom, a iz Beograda ponedeljkom, četvrtkom i subotom. Prvi direktan voz između Slovenije i Srbije najavljen je na regionalnom skupu direktora železničkih prevoznika u robnom saobraćaju, održanom u Portorožu, 6. i 7. februara.

Stigao prvi direktan teretni voz Ljubljana-BeogradPrvi direktan teretni voz između Slovenije i Srbije, pod nazivom "Sava Ekspres", koji u svom sastavu ima 18 vagona, stigao je u ranžirnu stanicu Beograd u ranim jutarnjim satima, saopštilo je železničko preduzeće "Srbija kargo".

Iz stanice Beograd je, takođe, danas otpremljen voz za Ljubljanu sa osam vagona, kome će u stanici Šid biti priključeno još 13 vagona, navodi se u saopštenju.

Prema važećem redu vožnje, "Sava Ekspres" će iz Ljubljane saobraćati ponedeljkom, sredom i subotom, a iz Beograda ponedeljkom, četvrtkom i subotom.

Prvi direktan voz između Slovenije i Srbije najavljen je na regionalnom skupu direktora železničkih prevoznika u robnom saobraćaju, održanom u Portorožu, 6. i 7. februara.

Ovaj novi projekat, svojim postojećim i budućim klijentima nudi pouzdane redovne veze, kraće tranzitno vreme i veći kvalitet celokupne usluge, a samim tim omogućava da države Evropske unije budu bolje povezane sa Srbijom i drugim državama u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik