Talgo vozovi pun pogodak

Bez autora
Mar 03 2019

Uvođenjem talgo garnitura "Željeznice Federacije BiH" bilježe povećanje broja putnika te su u prošloj godini u odnosu na 2017. godinu imale 58.368 prevezenih putnika više na svim relacijama u FBiH, što je više za 16,38 odsto. Rekli su ovo u Službi za odnose s javnošću "Željeznica FBiH", gdje ističu da su povećani i prihodi za 34,90 odsto. Oni su dodali da su brzi vozovi sa talgo garniturama počeli da saobraćaju u BiH na relaciji Sarajevo - Doboj od septembra 2016. godine. Od 3. jula prošle godine uvedena je i linija Sarajevo - Bihać, što je produžena linija Sarajevo - Banjaluka, rekli su u Željeznicama FBiH. Najznačajniji razlozi za povećanje broja prevezenih putnika, kako kažu u "Željeznicama FBiH", su uvođenje novih vozova sa talgo garniturama, kao i uvezivanje svih većih gradova u BiH u željezničkom saobraćaju.

Talgo vozovi pun pogodakUvođenjem talgo garnitura "Željeznice Federacije BiH" bilježe povećanje broja putnika te su u prošloj godini u odnosu na 2017. godinu imale 58.368 prevezenih putnika više na svim relacijama u FBiH, što je više za 16,38 odsto.

Rekli su ovo u Službi za odnose s javnošću "Željeznica FBiH", gdje ističu da su povećani i prihodi za 34,90 odsto. Oni su dodali da su brzi vozovi sa talgo garniturama počeli da saobraćaju u BiH na relaciji Sarajevo - Doboj od septembra 2016. godine.

"Od 3. jula prošle godine uvedena je i linija Sarajevo - Bihać, što je produžena linija Sarajevo - Banjaluka", rekli su u Željeznicama FBiH.

Najznačajniji razlozi za povećanje broja prevezenih putnika, kako kažu u "Željeznicama FBiH", su uvođenje novih vozova sa talgo garniturama, kao i uvezivanje svih većih gradova u BiH u željezničkom saobraćaju.

"Na povećanje broja putnika uticalo je i uvođenje kombinovanog prevoza putnika prema moru, voz plus autobus, u ljetnoj sezoni", kažu oni.

Dodali su da putovanje migranata nije znatno uticalo na povećanje broja prevezenih putnika te da je najveće povećanje broja putnika zabilježeno na relaciji Sarajevo - Mostar - Čapljina.

S obzirom na to da su se pojavile informacije da se putnici migranti razvrstavaju u posebne vagone od ostalih putnika, u "Željeznicama FBiH" ističu da nemaju pravo da legitimišu putnike i tako utvrđuju njihov identitet, niti da vrše selekciju putnika u vozu.

"Dajemo komercijalne povlastice za svoje putnike, tako da putnici koji putuju kao grupa, a grupom se smatra kada zajedno putuje 30 i više putnika, uživaju pravo na povlasticu od 50 odsto i smješteni su zajedno u vagonu tokom putovanja", pojašnjavaju u "Željeznicama FBiH".

Cijena karte za relaciju Sarajevo - Bihać u jednom smjeru iznosi 36,70 KM bez popusta, od Sarajeva do Banjaluke cijena karte u jednom smjeru bez popusta je 26,10 KM, dok je od Bihaća do Banjaluke cijena karte 18,20 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik