Talijanska regija Abruzzo zainteresirana za obnovu Jadrolinijine brodske linije Split-Pescara

Bez autora
Feb 21 2016

Gradonačelnik Rijeke sastao se u petak s predsjednikom talijanske Regije Abruzzo, koji je u razgovoru o mogućim oblicima suradnje iskazao zanimanje za obnovu Jadrolinijine brodske linije Split -Pescara, priopćeno je iz riječke gradske uprave. Iskazano je zanimanje i za kupnju starijeg Jadrolinijinog broda koji bi se mogao prenamijeniti u izložbeni prostor hrvatskih autohtonih proizvoda u Pescari. Oni su razgovarali i o ekološkoj zaštiti Jadranskog mora te uspostavi suradnje Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Regije Abruzzo. S predsjednikom talijanske Regije Abruzzo danas se susreo i predsjednik primorsko-goranske Županijske skupštine, a glavna tema sastanka bila je moguća suradnja u kontekstu Jadransko-jonske makroregije.

Talijanska regija Abruzzo zainteresirana za obnovu Jadrolinijine brodske linije Split-PescaraGradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sastao se u petak s predsjednikom talijanske Regije Abruzzo Lucianom D´Alfonsom, koji je u razgovoru o mogućim oblicima suradnje iskazao zanimanje za obnovu Jadrolinijine brodske linije Split -Pescara, priopćeno je iz riječke gradske uprave.

D´Alfonso je iskazao zanimanje i za kupnju starijeg Jadrolinijinog broda koji bi se mogao prenamijeniti u izložbeni prostor hrvatskih autohtonih proizvoda u Pescari.

Obersnel i D'Alfonso razgovarali su i o ekološkoj zaštiti Jadranskog mora te uspostavi suradnje Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Regije Abruzzo.

S predsjednikom talijanske Regije Abruzzo Lucianom D'Alfonsom danas se susreo i predsjednik primorsko-goranske Županijske skupštine Erik Fabijanić, a glavna tema sastanka bila je moguća suradnja u kontekstu Jadransko-jonske makroregije.

Abruzzo je posjetio i Županijsku komoru Rijeka u kojoj mu je predsjednik komore Vidoje Vujić predstavio mogućnosti gospodarstva Primorsko-goranske županije, a razgovarali su i o suradnji na području Jadransko-jonske makroregije te mogućnostima povezivanja gospodarstvenika dviju regija, kaže se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik