Tokom ljeta više letova iz Moskve

Bez autora
Mar 15 2017

Dobra avio povezanost sa Rusijom značajna je prednost Crne Gore u odnosu na druge turističke destinacije, ocijenjeno je na sastancima u okviru sajma turizma u Moskvi, MITT 2017. Sajam, koji je počeo danas, okuplja profesionalce iz oblasti turizma i putovanja i predstavlja odličnu platformu za promovisanje turističke ponude Crne Gore na tržištu Rusije. Crnogorsku delegaciju predvodi direktor NTO, Željka Radak Kukavičić, koja je imala niz sastanaka sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija. Pored ostalih, na crnogorskom štandu održani su sastanci sa velikim ruskim turoperatorima TUI Travel, Anex Tour, Tez Tour i Coral Tour, kojima je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Rusiji, Igor Jovović.

Tokom ljeta više letova iz MoskveDobra avio povezanost sa Rusijom značajna je prednost Crne Gore u odnosu na druge turističke destinacije, ocijenjeno je na sastancima u okviru sajma turizma u Moskvi, MITT 2017.

Sajam, koji je počeo danas, okuplja profesionalce iz oblasti turizma i putovanja i predstavlja odličnu platformu za promovisanje turističke ponude Crne Gore na tržištu Rusije.

Crnogorsku delegaciju predvodi direktor NTO, Željka Radak Kukavičić, koja je imala niz sastanaka sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija. Pored ostalih, na crnogorskom štandu održani su sastanci sa velikim ruskim turoperatorima TUI Travel, Anex Tour, Tez Tour i Coral Tour, kojima je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Rusiji, Igor Jovović.

Iz NTO-a je saopšteno da će nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines tokom ljetnjeg reda letjenja imati povećan broj letova iz Moskve u odnosu na zimski period, sa najvećim brojem letova ka Tivtu.

“Iz Moskve ka Podgorici će se letjeti jednom sedmično, a prema Tivtu i do četiri puta dnevno u periodu od juna do septembra. Prema najavama nacionalne avio-kompanije ove sezone se očekuje rast broja prevezenih putnika iz Moskve”, dodaje se u saopštenju.

Ruske kompanije Aeroflot, Siberia, Globus, Nord Star, Rusija, Ural, Jamal, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air i Royal Flight, u saradnji sa turističkom agencijom Fly Montenegro, ostvaruju redovne i čarter letove tokom čitave godine.

“Novina je da će od ove godine na letovima ka Crnoj Gori biti i dvije nove avio kompanije IFLY i Nordavia. Prema najavama ruskih turoperatora ove sezone očekuje se povećanje avionskog saobraćaja iz Moskve 30 odsto, kao i Sankt Petersburga, Samare, Ekaterinburga i drugih gradova. Za razliku od prethodnih godina, ove godine je izražen rast individualnog bukinga kada je u pitanju Crna Gora”, objasnili su iz NTO-a.

Na štandu NTO-a ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Ulcinja, Kotora, Podgorice i Tivta, Montenegro Airlines, hotelske kompanije Montenegro Stars, Budvanska rivijera, Beppler&Jacobson, hotel Maestral, Institut “Simo Milošević”, Dukley Gardens, Aqua Park Budva, preduzeće “14. septembar”, kao i turoperator R-tours i turistička agencija Fly Montenegro.

Crnu Goru je tokom prošle godine posjetilo oko 317 hiljada turista iz Rusije, koji su ostvarili 2,8 miliona noćenja, što je četiri odsto više u odnosu na 2015. Prosječno su se zadržavali 9,7 dana, a u ukupnoj strukturi stranih noćenja zauzeli su 27,3 odsto.

“Kada je u pitanju rusko tržište, NTO će promotivne aktivnosti nastaviti predstavljanjem ponude na sajmu u Sankt Petersburgu koji se održava početkom aprila”, rekli su iz NTO-a.

Sa preko 1,6 hiljada izlagača iz oko 180 zemalja, više od 28 hiljada posjetilaca od kojih su 75 odsto turistički agenti i turoperatori iz Rusije, MITT je ključno mjesto za turističke kompanije i destinacije koje žele da se predstave i sklope nove ugovore sa agencijama i turoperatorima na tom značajnom emitivnom tržištu.

Sajam traje do četvrtka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik