U Beograd stigao novogodišnji "poklon" iz Rusije

Bez autora
Jan 03 2016

Prva dva nova dizel-motorna voza stigla su iz Rusije u Srbiju, od ukupno 27 vozova, kupljenih zahvaljujući ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica. Dve železničke kompozicije krenule su iz Rusije 16. decembra, da bi u Beograd stigle tokom novogodišnje noći, saopštile su "Železnice Srbije". Nove vozove srpskih železnica proizveo je ruski proizvođač "Metrovagonmaš", i oni će sukcesivno stizati u Srbiju. Nabavka novih dizel-motornih vozova finansirana je sredstvima ruskog kredita u iznosu od 100 miliona dolara. Novi dizel-motorni vozovi novoformirane železničke kompanije za prevoz putnika "Srbija voz", namenjeni su funkcionisanju lokalnog i regionalnog saobraćaja na neelektrificiranim prugama u Srbiji.

U Beograd stigao novogodišnji "poklon" iz RusijePrva dva nova dizel-motorna voza stigla su iz Rusije u Srbiju, od ukupno 27 vozova, kupljenih zahvaljujući ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica.

Dve železničke kompozicije krenule su iz Rusije 16. decembra, da bi u Beograd stigle tokom novogodišnje noći, saopštile su "Železnice Srbije".

Nove vozove srpskih železnica proizveo je ruski proizvođač "Metrovagonmaš", i oni će sukcesivno stizati u Srbiju.

Nabavka novih dizel-motornih vozova finansirana je sredstvima ruskog kredita u iznosu od 100 miliona dolara.

Novi dizel-motorni vozovi novoformirane železničke kompanije za prevoz putnika "Srbija voz", namenjeni su funkcionisanju lokalnog i regionalnog saobraćaja na neelektrificiranim prugama u Srbiji.

Do sada je na srpskim prugama saobraćalo 12 ovakvih garnitura, koje su nabavljene zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke Eurofime.

Metrovagonmaš je u saglasnosti sa RŽD internešnl - firmom Ruskih železnica, počeo da gradi te vozove pre ugovornih rokova, što je omogućilo raniju isporuku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik