U Hercegovini cijene autobusnih karata ostale iste

Bez autora
Jan 27 2022

Nekoliko kompanija koje se bave prijevozom putnika na području Hercegovine nisu povećale cijene karata u međunarodnom, međugradskom i gradskom prometu ali razmatraju takvu odluku s obzirom na porast cijena goriva i uopće troškova života.

Naime, nekoliko poduzeća koji se bave prijevozom putnika na području Hercegovine još nema jasan stav kad će i koliko povećati svoje usluge, ako i donesu takvu odluku.

Javno poduzeće za gradski prijevoz putnika “Mostar bus” d.o.o. nije povećalo cijene svojih usluga.

– Cijene karata ostale su neprimijenjene. Javni gradski prijevoz je djelatnost koja bi trebala pospješiti i društveno ekonomski razvoj grada. Povećati mobilnost stanovništva pa bi i Grad trebao sudjelovati u sufinanciranju kao i svugdje u svijetu – kazao je direktor toga poduzeća Damir Marić u razgovoru za Fenu.

Po njegovim riječima, zasad imaju potporu Gradskoga vijeća i Uprave Grada Mostara te nisu planirali mijenjati cijene.

Marić podsjeća na drastično povećanje cijena goriva, kako u svijetu tako i kod nas, a posebno na loš standard života naših građana te ističe kako povećanje njihovih usluga ne bi ostvarilo prvotnu svrhu njihovog postojanja.

– Prije par mjeseci ovo poduzeće je imalo namjeru čak sniziti cijenu karata i tako povećati mobilnosti stanovništva. Stoga je početkom mjeseca uvedena nova gradska linija kako bi povezali uži dio grada – podsjetio je Marić.

Napominje kako cijene ne žele mijenjati, ali da se i dalje nadaju potpori Grada Mostara.

– Ovo poskupljenje je došlo i vidjet ćemo s Gradskom upravom kako dalje izići na kraj s tim rastom troškova. Ako i dalje budemo imali mogućnost sufinanciranja, cijene nećemo dirati – poručio je Marić.

Globtour Međugorje d.d  koje se bavi domaćim i međunarodnim cestovnim prijevozom te Autoherc Mostar koji se bavi, uz ostalo, prigradskim prometom također nisu mijenjali cijene karata.

– Cijene karata nisu povećane ali ne znači da u skorije vrijeme neće jer je sveukupno povećan trošak života – rekao je Rajko Zelenika, direktor Globtoura Međugorje ne precizirajući u kojem bi se razdoblju to moglo dogoditi ako i dođe do njihovog povećanja.

Cijene nafte na svjetskom tržištu znatno su porasle proteklih dana. Ovaj rast utjecao je i na formiranje cijena na tržištu BiH pa su pojedine benzinske crpke u BiH povećale cijene goriva, a brojne najave su i za dodatnim povećanjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik