Uber će u projektu letećih taksija surađivati i s Pipistrelom

Bez autora
Jun 03 2018

Uber je nedavno najavio kako će u idućih pet godina investirati 20 milijuna eura u projekt Uber Elevate. Taj projekt ima za osnovnu ideju da promet ubuduće ne teče samo cestama već i zrakom, a u njemu će sudjelovati i slovenska kompanija Pipistrel. Slovenska će kompanija za Uber razvijati koncept električnih zračnih plovila s vertikalnim uzlijetanjem. Koncept koristi posebne pogonske sustave za krstarenje i vertikalno podizanje uz vrlo aerodinamična krila i samo je dio predložene obitelji letjelica koje bi mogle nositi od dvoje do šest ljudi. Centar u Parizu postat će funckcionalan ujesen.

Uber će u projektu letećih taksija surađivati i s PipistrelomUber je nedavno najavio kako će u idućih pet godina investirati 20 milijuna eura u projekt Uber Elevate.

Taj projekt ima za osnovnu ideju da promet ubuduće ne teče samo cestama već i zrakom, a u njemu će sudjelovati i slovenska kompanija Pipistrel. Slovenska će kompanija za Uber razvijati koncept električnih zračnih plovila s vertikalnim uzlijetanjem.

Koncept koristi posebne pogonske sustave za krstarenje i vertikalno podizanje uz vrlo aerodinamična krila i samo je dio predložene obitelji letjelica koje bi mogle nositi od dvoje do šest ljudi.

Centar u Parizu postat će funckcionalan ujesen.

Uberovi leteći taksiji mogli bi uskoro letjeti iznad velikih američkih gradova poput Los Angelesa i Dallasa i znatno olakšati prijevoz u zakrčenom gradskom prometu, smanjujući usto zagađenje i buku zahvaljujući svom električnom motoru.

Iako mnogi smatraju njegove najave pretjerano optimističnim, glavni direktor Ubera Dara Khosrowshahi, koji je na toj poziciji manje od godinu dana nakon odlaska Travisa Kalanicka, uvjeren je da će s testiranjem projekta početi 2020.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik