Uber razmatra ulazak u Srbiju i Sloveniju

Bez autora
Mar 03 2024

Kompanija Uber je prošle godine prvi put od osnivanja 2009. poslovala sa dobitkom, a sada najavljuje i širenje na tržište Srbije i Slovenije.

To nagoveštava Morena Šimatić, direktorka Ubera u Hrvatskoj, koja je tokom gostovanja na Bloomberg Adria TV rekla da Uber konstantno evaluira nove lokacije na kojima može nastupati, i da se istražuje i tržište naše zemlje.

Dejan Gavrilović, predsednik udruženja potrošača Efektiva, ističe za Danas da je za građane dobro da postoji konkurencija u prevozu putnika, jer to obezbeđuje bolje uslove za same korisnike.

- Kada je veća konkurencija, potrošačima može da se pruži kvalitetnija usluga i niža cena. Oni bi od dolaska Ubera verovatno profitirali, a čim su i taksisti protiv, u tome ima nečega što bi njima kvarilo priču. A to što je može kvariti je bolja ili povoljnija usluga konkurenta, što opet ide u korist potrošača - govori Gavrilović.

Kako ističe predsednik Efektive, u slučaju dolaska novog igrača, među svim učesnicima postojala bi borba, te bi u tom smislu Uber bio rival drugim pružiocima usluga.

- Svi oni se bore cenovno ili kvalitetom. Kao što bi četvrti operator bio konkurencija postojećim telekomunikacionim operatorima, tako bi i Uber bio konkurencija taksistima, CarGou i Yandexu - zaključuje on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik