Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma uskoro pred javnošću

Bez autora
Mar 05 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će ugovor o koncesiji Aerodroma “Nikola Tesla” sa francuskom korporacijom "Vansi" biti objavljen u bliskoj budućnosti. Brnabić je u obraćanju novinarima na Aerodromu “Nikola Tesla” objasnila da ukoliko postoje delovi koji neće biti objavljeni, onda je to zbog toga što su službena tajna zbog konkurentnosti "Vansija". Ona je istakla da će sve biti u skladu sa zakonima Srbije, i dodala da se razgovara sa partnerima iz "Vansija" o tome kada je za njih najbolje da se ugovor objavi. Premijerka je, govoreći o pismu četiri sindikata beogradskog aerodroma koji tvrde da nisu zadovoljni, objasnila da njihovi zahtevi nemaju uporišta u stvarnosti, i to iz nekoliko razloga.

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma uskoro pred javnošćuPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će ugovor o koncesiji Aerodroma “Nikola Tesla” sa francuskom korporacijom "Vansi" biti objavljen u bliskoj budućnosti.

Brnabić je u obraćanju novinarima na Aerodromu “Nikola Tesla” objasnila da ukoliko postoje delovi koji neće biti objavljeni, onda je to zbog toga što su službena tajna zbog konkurentnosti "Vansija".

Ona je istakla da će sve biti u skladu sa zakonima Srbije, i dodala da se razgovara sa partnerima iz "Vansija" o tome kada je za njih najbolje da se ugovor objavi.

Premijerka je, govoreći o pismu četiri sindikata beogradskog aerodroma koji tvrde da nisu zadovoljni, objasnila da njihovi zahtevi nemaju uporišta u stvarnosti, i to iz nekoliko razloga.

Sindikati govore o privatizaciji aerodroma, a aerodrom nije privatizovan, istakla je Brnabić i dodala da ne zna o kakvom učešću u dobiti govori deo sindikalaca na aerodromu, budući da to mogu da dobiju samo akcionari.

Ona je naglasila da ni otpremnine nisu tema, jer su svi zaposleni zadržali svoja radna mesta, i ukazala na to da su zaposleni dobili povećanje plata od 11 odsto, s obzirom na to da nisu pod merama fiskalne konsolidacije.

Predsednica Vlade je podvukla da je uvek tu da razgovara sa sindikatima.

Brnabić je, na pitanja novinara kada će zakon o poreklu imovine biti usvojen i da li će u njemu biti i odredba prema kojoj će se nelegalno stečena imovina oporezivati sa 75 odsto, istakla da bi taj zakon trebalo da bude usvojen do kraja godine a da će njegove odredbe tek biti precizirane tokom javne rasprave.

Postoje dva gledišta - da se oporezuje imovina za koju ne možete da dokažete odakle vam, ili da bude krivične odgovornosti, objasnila je premijerka.

Ona je dodala da bi lično volela da je zakon i ranije usvojen, budući da je veoma važan za Srbiju, kako bismo prestali da licitiramo o tome ko je korumpiran, a ko ne, jer je to jedna od stvari koja doprinosi nezdravoj atmosferi u društvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik