Uskoro hidroavionima do Korčule i Dubrovnika

Bez autora
Jan 19 2016

Zbog jake bure katamarani ovih dana nisu plovili, ali su zato letjeli hidroavioni - kojima je otoke s kopnom prije dvije godine počeo povezivati jedan europski obalni avioprijevoznik. Planiraju i daljnja ulaganja, a nadaju se - da će hidroavionsku mrežu proširiti i na Korčulu i Dubrovnik. Do Vele Luke iz Splita za 15 minuta - trenutačno jednom, a u sezoni i četiri puta na dan. Ne kriju otočani zadovoljstvo otkako je krajem rujna uveden hidroavionski prijevoz. Prednosti su brojne. Osobito kad zimi ne plove trajekti. Svakako uvođenje hidroavinskog prijevoza je jedna revolucija u povezivanju otoka, imamo nešto što dosada nije postojalo i svakako je to jedan korak naprijed prema razvoju otoka i razvoja turizma.

Uskoro hidroavionima do Korčule i DubrovnikaZbog jake bure katamarani ovih dana nisu plovili, ali su zato letjeli hidroavioni - kojima je otoke s kopnom prije dvije godine počeo povezivati jedan europski obalni avioprijevoznik. Planiraju i daljnja ulaganja, a nadaju se - da će hidroavionsku mrežu proširiti i na Korčulu i Dubrovnik.

Do Vele Luke iz Splita za 15 minuta - trenutačno jednom, a u sezoni i četiri puta na dan. Ne kriju otočani zadovoljstvo otkako je krajem rujna uveden hidroavionski prijevoz. Prednosti su brojne. Osobito kad zimi ne plove trajekti.

Svakako uvođenje hidroavinskog prijevoza je jedna revolucija u povezivanju otoka, imamo nešto što dosada nije postojalo i svakako je to jedan korak naprijed prema razvoju otoka i razvoja turizma, smatra Boris Žuvela, ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka.

Slažu se s time i u gradu Korčuli - projekt podupiru već godinama. No budući da je hidroavinsko pristanište predviđeno u središtu grada problem je dobivanje dokumentacije. Ipak očekuju pozitivan odgovor resornih ministarstava i najavljuju raspisivanje koncesije.

Nadamo se da će ovaj projekt konačno završit krajem četvrtog, početkom petog mjeseca i prvi avioni poletjet iz Korčule, rekao je Vedran Leleković ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula.

Europski obalni avioprijevoznik nada se da će uskoro letjeti prema Korčuli, ali i Dubrovniku.

Bolja prometna povezanost pokretač je razvoja otoka. Istodobno hidroavionima stižu gosti više platne moći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik