Uskoro linija Beograd–Peking i bezvizni režim sa Kinom

Bez autora
Oct 16 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro biti potpisan ugovor o bezviznom režimu sa Kinom, kao i uspostavljanje avio-linije Beograd–Peking. Vučić je preneo da će večeras u Niš doputovati ambasador Kine u Srbiji Li Mančang u cilju priprema ugovora o bezviznom režimu koji treba da potpišu premijeri dveju zemalja u Rigi. To je velika stvar za našu zemlju jer će omogućiti povećanje broja kineskih turista i privrednika, objasnio je on i dodao da će takođe biti uspostavljena i linija sa Šangajem. Premijer je, govoreći o stanju u "Železari Smederevo", rekao da je kineski "Hestil" povećao plate u čeličani i da su radnici zadovoljniji, dok je sama država uštedela 40 miliona evra od kada je kineska kompanija preuzela ovog giganta domaće industrije.

Uskoro linija Beograd–Peking i bezvizni režim sa KinomPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro biti potpisan ugovor o bezviznom režimu sa Kinom, kao i uspostavljanje avio-linije Beograd–Peking.

Vučić je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) preneo da će večeras u Niš doputovati ambasador Kine u Srbiji Li Mančang u cilju priprema ugovora o bezviznom režimu koji treba da potpišu premijeri dveju zemalja u Rigi.

To je velika stvar za našu zemlju jer će omogućiti povećanje broja kineskih turista i privrednika, objasnio je on i dodao da će takođe biti uspostavljena i linija sa Šangajem.

Premijer je, govoreći o stanju u "Železari Smederevo", rekao da je kineski "Hestil" povećao plate u čeličani i da su radnici zadovoljniji, dok je sama država uštedela 40 miliona evra od kada je kineska kompanija preuzela ovog giganta domaće industrije.

Vlada Srbije vodi računa o svim delovima zemlje, podvukao je Vučić i izrazio očekivanje da će do kraja januara Vlada zasedati u Borskom, Zaječarskom ili Braničevskom okrugu.

On je, odgovarajući na pitanje kom mestu na jugu Srbije je najpotrebnija pomoć, istakao je gotovo svuda potrebna podrška države, ali da neće uspeti da poseti svako mesto, za razliku od ministara.

Prema njegovim rečima, planirana je poseta Surdulici i Vranjskoj Banji, budući da država želi da ulože u banjski turizam.

Neke banje, kako je najavio, biće date Vladi na upravljanje, od kojih će deo biti privatizovan, dok će neke Vlada da pokrene.

Vučić je ukazao na to da je u razgovoru sa građanima Niša rešeno nekoliko problema, posebno onih koji se tiču lekova, potrebe za lečenjem, prostorija za cerebralnu paralizu, istakavši da će još jednom do Nove godine doći u Niš da razgovara sa građanima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik