Uskoro sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Katara

Bez autora
Feb 01 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Katara u Srbiji šeikom Mubarakom bin Fahad Džasim Mohamed Al Tanijem. Na sastanku je bilo reči o potpisivanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje, kao i o infrastrukturnim projektima. Mihajlović je tom prilikom ocenila da su odnosi Srbije i Katara sve bolji, kao i saradnja sa nacionalnom avio-kompanijom Katara. Srbija je odobrila sedam direktnih linija nedeljno između Beograda i Dohe, a verujem da ćemo uskoro potpisati i sporazum o vazdušnom saobraćaju, čime bismo dodatno učvrstili saradnju u ovoj oblasti.

Uskoro sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i KataraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Katara u Srbiji šeikom Mubarakom bin Fahad Džasim Mohamed Al Tanijem.

Na sastanku je bilo reči o potpisivanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje, kao i o infrastrukturnim projektima.

Mihajlović je tom prilikom ocenila da su odnosi Srbije i Katara sve bolji, kao i saradnja sa nacionalnom avio-kompanijom Katara.

Srbija je odobrila sedam direktnih linija nedeljno između Beograda i Dohe, a verujem da ćemo uskoro potpisati i sporazum o vazdušnom saobraćaju, čime bismo dodatno učvrstili saradnju u ovoj oblasti, istakla je ona.

Mihajlović je prihvatila zvaničan poziv ambasadora Katara za učešće na „Doha forumu“, najznačajnijoj političko-ekonomskoj konferenciji koja okuplja političare, privrednike, predstavnike akademske zajednice, eksperte i predstavnike civilnog društva iz celog sveta, a koja se održava u decembru.

Al Tani je izrazio uverenje da će pomenuti forum biti dobra prilika kako za potpisivanje sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Katara, tako i za bilateralne susrete sa resornim ministrima u cilju daljeg jačanja saradnje dve zemlje.

On je istovremeno iskazao zahvalnost Mihajlović na dosadašnjoj uspešnoj saradnji Katara i Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik