Uspostavlja se redovan avio-saobraćaj između Niša i Ciriha

Bez autora
Apr 06 2017

Prvim dolaskom aviona švajcarske nacionalne kompanije „Svis internešenel erlajns” na Aerodrom „Konstantin Veliki”, Niš će od sutra biti povezan sa još jednim evropskim centrom – sa Cirihom. Kako je rečeno, „Svis erlajns”, koji posluje u sastavu velike „Lufthanza grupe”, leteće od Niša do Ciriha dva puta sedmično, petkom i nedeljom.Tim povodom sutra će na nišom aerodromu biti održana promocija nove linije, ali i jedne od najzanimljivijih letelica u flotama evropskih avio-kompanija – „bombardijera CS 100”, sa 125 mesta, koji može da leti i na prekookeanskim linijama.

Uspostavlja se redovan avio-saobraćaj između Niša i CirihaPrvim dolaskom aviona švajcarske nacionalne kompanije „Svis internešenel erlajns” na Aerodrom „Konstantin Veliki”, Niš će od sutra biti povezan sa još jednim evropskim centrom – sa Cirihom. Kako je rečeno, „Svis erlajns”, koji posluje u sastavu velike „Lufthanza grupe”, leteće od Niša do Ciriha dva puta sedmično, petkom i nedeljom. Tim povodom sutra će na nišom aerodromu biti održana promocija nove linije, ali i jedne od najzanimljivijih letelica u flotama evropskih avio-kompanija – „bombardijera CS 100”, sa 125 mesta, koji može da leti i na prekookeanskim linijama.

To, međutim, nije sve. Ugovorom o saradnji između Aerodroma „Konstantin Veliki” i grada Niša, na jednoj, i avio-kompanije „Germanija” i Agencije „Intertravel GSA”, na drugoj strani, prvih dana leta, tačno 23. juna ove godine počeće da saobraćaju avioni na istoj liniji Niš–Cirih–Niš. „Germanija” će letove na ovoj liniji organizovati takođe dva puta sedmično, petkom i ponedeljkom. Pored devet sadašnjih letova iz Niša, koje organizuju uglavnom lou-kost kompanije, povezivanje niške vazdušne luke sa jednom od najvećih gradova u Švajcarskoj redovnim avio-saobraćajem sa četiri sedmična leta – po dva sa „Svis erlajnsom” i „Germanijom”, predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Aerodroma „Konstantin Veliki”, rekao je za „Politiku” gradonačelnik Niša Darko Bulatović:

– Zahvaljujući potencijalima, modernizovanju uslova i povećanju tehničkih i svih drugih neophodnih kapaciteta na našem aerodromu, koji je dugo poslovao sa gubicima i koji godinama nije imao kvalitetno organizovan saobraćaj, sada postoji mogućnost da se pored prevoza „Viz erom” i „Rajanerom”, koji svakako i dalje ostaju naši veliki i pouzdani partneri, u saobraćaj uključe i velike avio-kompanije koje će realizovati redovan saobraćaj. To je ono što je našoj vazdušnoj luci najviše nedostajalo i zbog toga očekujemo da će znatno biti povećan i broj putnika, i gostiju, i turista u Nišu i ovom delu Srbije – rekao nam je Bulatović.

Kako je juče rečeno na aerodromu u Nišu, cene karata na redovnim linijama Niš–Cirih–Niš koje će realizovati kompanija „Germanija” avionima „erbas A-319”, sa 150 mesta, biće sa svim taksama, regularnim prtljagom (do 20 kilograma) i posluženjem i osveženjem u avionu oko 150 švajcarskih franaka.

Od trenutka kada je počelo organizovanje letova od Niša do Malmea u Švedskoj, Bazela u Švajcarskoj, Dortmunda i Memingena u Nemačkoj i Ajndhovena u Holandiji koje organizuje „Viz er”, odnosno do Milana u Italiji preko aerodroma u Bergamu, Berlina i Diseldorfa u Nemačkoj i Bratislave u Slovačkoj sa „Rajanerom”, broj putnika koji sa aerodroma u našem gradu putuje u Evropu i dalje višestruko je povećan. Ne treba zaboraviti da je broj putnika iz Niša avionom do evropskih gradova, odnosno do Niša godišnje iznosio oko 25.000 (rekord je doskora bila 2006. godina – sa 35.218 putnika), a prošle godine je povećan na čak 124.917. U ovoj godini rukovodstvo Niša i Aerodroma „Konstantin Veliki” očekuju između 250.000 i 300.000 putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik