Zagreb-Lisabon izravno tri puta tjedno

Bez autora
May 29 2016

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines uspostavio je izravne linije Zagreb-Lisabon. Do kraja listopada ove godine, Croatia Airlines će glavne gradove Hrvatske i Portugala povezivati tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom. U znak dobrodošlice, u zračnoj luci putnike iz Zagreba dočekali su stihovi poznatoga portugalskog pjesnika. Dolazak još jedne aviokomapnije za Lisabon znači još više turista. Mnoge Portugalce zanima Hrvatska i sada imaju izbor direktnog leta kako bi bolje upoznali vašu zemlju. Isto vrijedi i za Hrvate koji mogu s nacinalnim prijevoznikom putovati u Portugal, izjavio je Joao Nunes, direktor zračne luke u Lisabonu.

Zagreb-Lisabon izravno tri puta tjednoHrvatski nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines uspostavio je izravne linije Zagreb-Lisabon. Do kraja listopada ove godine, Croatia Airlines će glavne gradove Hrvatske i Portugala povezivati tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

U znak dobrodošlice, u zračnoj luci putnike iz Zagreba dočekali su stihovi poznatoga portugalskog pjesnika. Dolazak još jedne aviokomapnije za Lisabon znači još više turista.

Mnoge Portugalce zanima Hrvatska i sada imaju izbor direktnog leta kako bi bolje upoznali vašu zemlju. Isto vrijedi i za Hrvate koji mogu s nacinalnim prijevoznikom putovati u Portugal, izjavio je Joao Nunes, direktor zračne luke u Lisabonu.

Kroz lisabonsku zračnu luku godišnje prolazi 20 milijuna putnika. Radi se o izrazito važnoj tranzitnoj luci iz koje putnici iz Južne Amerike odlaze prema drugim europskim zemljama pa tako i prema Hrvatskoj.

Linija Zagreb Lisabon putnicima se nudi do kraja listopada. Zanimanje je veliko pa se razmišlja i o letovima tijekom zime. Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 37 tisuća Portugalaca.

Uoči ljeta Croatia Airlines krenula je u osnaživanje tržišne pozicije uvođenjem četiriju novih linija. To im prije niije bilo dopušteno, sve dok prošle godine nisu završili proces restrukturiranja.

Širimo se i sada samostalno, širit ćemo se i ukoliko strateškog partnera biti neće. To će ići vjerojatno nešto sporije međutim plan je svakako uvođenje 100 sitera u našu flotu, najavio je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Ti zrakoplovi najbolje odgovaraju Hrvatskoj zbog visoke turističke sezonalnosti. U Upravi smatraju da bi pronalazak strateškog partnera, a ne privatizacija, omogućio nastavak uspješnog poslovanja tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik