Agrokor i vlasnici Mercatora produžili rok za dogovor o restrukturiranju duga

Bez autora
Feb 04 2014

Koncern Agrokor i konzorcij 12 većinskih vlasnika Mercatora još nisu postigli sporazum o zaključenju transakcije natpolovičnog udjela dionica, ali su u utorak postigli načelan dogovor po kojemu se na kraj veljače produžuje rok u kojemu je s bankama potrebno postići sporazum o restrukturiranju Mercatorovih dugova. S time se je već definitivno suglasila Pivovarna Laško (PL), dok se konzorcij u cjelini o Agrokorovoj ponudi mora izjasniti do srijede u 14 sati. Nadzorni odbor Pivovarne Laško u utorak je dao suglasnost da se pregovori s Agrokorom i bankama nastave te da uprava nastavi aktivnosti na provedbi transakcije, a u slučaju potrebe odmah o tome obavijesti upravni odbor na hitnoj sjednici, navela je u utorak u priopćenju Pivovarna Laško. Kao ciljni rok za izvedbu lani dogovorene transakcije dionica upravnom je odboru postavljen 45-dnevni rok.

Agrokor i vlasnici Mercatora produžili rok za dogovor o restrukturiranju dugaKoncern Agrokor i konzorcij 12 većinskih vlasnika Mercatora još nisu postigli sporazum o zaključenju transakcije natpolovičnog udjela dionica, ali su u utorak postigli načelan dogovor po kojemu se na kraj veljače produžuje rok u kojemu je s bankama potrebno postići sporazum o restrukturiranju Mercatorovih dugova, objavili su u utorak slovenski mediji.

Kako su javili poslovni list "Finance", Slovenski radio i Slovenska tiskovna agencija STA, s time se je već definitivno suglasila Pivovarna Laško (PL), dok se konzorcij u cjelini o Agrokorovoj ponudi mora izjasniti do srijede u 14 sati.

Nadzorni odbor Pivovarne Laško u utorak je dao suglasnost da se pregovori s Agrokorom i bankama nastave te da uprava nastavi aktivnosti na provedbi transakcije, a u slučaju potrebe odmah o tome obavijesti upravni odbor na hitnoj sjednici, navela je u utorak u priopćenju Pivovarna Laško. Kao ciljni rok za izvedbu lani dogovorene transakcije dionica upravnom je odboru postavljen 45-dnevni rok.

Kako javljaju slovenski mediji, i dalje ostaje 31. ožujka kao krajnji rok za završetak transakcije između Agrokora i prodajnog konzorcija Mercatora, kako je dogovoreno njihovim kupoprodajnim ugovorom iz lipnja prošle godine, a resturkturiranje duga preduvjet je za završetak cijele transakcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik