Agrokor još razmišlja o preuzimanju Mercatora

Bez autora
Dec 24 2012

Predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko tvrdi da Agrokor još razmišlja o preuzimanju Mercatora. Teško je reći tko će biti kupac, Agrokor još razmišlja o toj priči. Zorko se nad da se će s ING-em i Upravom Mercatora pronaći vlasnika koji će biti prihvatljiv za sve. Očekuje da će Mercator novog kupca dobiti do kraja iduće godine. Otvoreno je pitanje hoćeli dionice Mercatora biti prenesene na lošu banku. Nije zanemarivo ni pitanje prelaska nekih velikih dobavljača u strano vlasništvo. Primjerice, Ljubljanske mlekarne. Zorko je najavio i da bi se prodaja mariborske Večeri mogla okončati do proljeća. Za prodaju Dela naći će se stručnjaci koji znaju prodati medijske kuće. S takvim pristupom uspjelo im je prodati Fructal.

Agrokor još razmišlja o preuzimanju MercatoraPredsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko tvrdi da Agrokor još razmišlja o preuzimanju Mercatora.

- Teško mi je reći tko će biti kupac, ali mislim da Agrokor još razmišlja o toj priči. Nadam se da ćemo s ING-em i Upravom Mercatora pronaći vlasnika koji će biti prihvatljiv za sve, kaže Zorko u intervjuu za Delo.

Očekuje da će Mercator novog kupca dobiti do kraja iduće godine.

- Otvoreno je pitanje hoćeli dionice Mercatora biti prenesene na lošu banku. Nije zanemarivo ni pitanje prelaska nekih velikih dobavljača u strano vlasništvo. Primjerice, Ljubljanske mlekarne, dodaje Zorko.

Zorko je najavio i da bi se prodaja mariborske Večeri mogla okončati do proljeća.

- Za prodaju Dela naći ćemo stručnjake koji znaju prodati medijske kuće. S takvim pristupom uspjelo nam je prodati Fructal, kaže Zorko.

Medije je danas teško prodavati jer novinska djelatnost danas ne ide dobro obzirom na pad oglašavanja, ali i velike konkurencije elektronskih medija, zaključuje Zorko.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik