Agrokor smanjio prodajna mesta u Beogradu

Bez autora
Feb 19 2015

Kompanija Agrokor je u naloženom roku, do kraja 2014. godine, izvršila smanjenje neto prodajnog prostora u svoja dva maloprodajna objekta u Beogradu za po 1.000 kvadratnih metara. To je učinjeno u skladu sa Rešenjem o uslovnom odobrenju koncentracije, rečeno je danas u Komisiji za zaštitu konkurencije. Agrokor je zbog kupovine trgovinskog lanca Merkator u Srbiji, morao da smanji prodajni prostor u objektima lanca "Idea" na Bežanijskoj kosi i Poslovnom centru "Ušće." Agrokoru je odobrena koncentracija, uz uslov da proda 21 prodavnicu u 15 mesta u Srbiji, a resenjem je određeno da se rokovi za izvršenje obaveza računaju od dana kada nastupi realizacija kupoprodaje akcija Merkatora, koja je obavljena 27. juna 2014. godine. Tada je Agrokor postao vlasnik 53,12 odsto akcija Merkatora.

Agrokor smanjio prodajna mesta u BeograduKompanija Agrokor je u naloženom roku, do kraja 2014. godine, izvršila smanjenje neto prodajnog prostora u svoja dva maloprodajna objekta u Beogradu za po 1.000 kvadratnih metara.

To je učinjeno u skladu sa Rešenjem o uslovnom odobrenju koncentracije, rečeno je danas Tanjugu u Komisiji za zaštitu konkurencije.

Agrokor je zbog kupovine trgovinskog lanca Merkator u Srbiji, morao da smanji prodajni prostor u objektima lanca "Idea" na Bežanijskoj kosi i Poslovnom centru "Ušće."

Agrokoru je odobrena koncentracija, uz uslov da proda 21 prodavnicu u 15 mesta u Srbiji, a resenjem je određeno da se rokovi za izvršenje obaveza računaju od dana kada nastupi realizacija kupoprodaje akcija Merkatora, koja je obavljena 27. juna 2014. godine. Tada je Agrokor postao vlasnik 53,12 odsto akcija Merkatora.

U Komisiji su istakli da su rokovi za ispunjenje svih drugih naloga sadržanih u Rešenju, znatno duži nego za pomenuta dva objekta, ali da u ovom trenutku ne mogu da u javnost iznose bilo kakve informacije o njihovom trajanju, jer je to zaštićeno kao poverljiv podatak.

Komisija je u stalnom kontaktu sa poverenicima za prodaju, nadzor i upravljanje od kojih redovno dobija izveštaje o toku pregovora sa potencijalnim kupcima, kako onima iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Predstavnici Komisije su naveli da, pored iskazanog interesovanja jednog broja domaćih trgovinskih lanaca za preuzimanje pojedinih objekata, postoji i najava ozbiljnog interesovanja jednog inostranog trgovinskog lanca iz regiona koji do sada nije bio prisutan na maloprodajnom tržištu Srbiji.

Taj lanac je pokazao interes za preuzimanje većeg broja trgovinskih objekata koji su trenutno pod kontrolom kompanije Agrokor, a Komisija će, kako su najavili, nakon isteka propisanog roka, blagovremeno obavestiti javnost o realizaciji svih strukturnih mera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik